Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Противоречие" - страница 3
Не се опитвай да ме заключиш в прегръдката си като в клетка. Тъкмо така ще ме оттласнеш да изхвърча на простор. Остави ме да бъда всичко, което сама не зная още за себе си. Какво от това, че съм противоречие? Нека да бъда като любовта - неуловима, променлива, неподчиняваща се никому за нищо!"
Блага Димитрова
Противоречието е, което движи света напред.
Георг Хегел
Заповедта не допуска противоречия.
Елиас Канети
Евреите извън Израел живеят в постоянно противоречие. Мисля, че трябва да се приберат.
А. Б. Йехошуа
Много от разказите за случилото се в Белия дом на Тръмп са в противоречие помежду си; много, по тръмповски начин, са напълно неверни.
Майкъл Улф
Евангелието е сбъдването на всички надежди, съвършенството на цялата философия, тълкуването на всяко откровение, ключът към всички привидни противоречия на физическия и моралния свят.
Макс Мюлер
Читателите са недоверчиви и въпреки че приемат правилата на предложената игра при влизане, те продължават да търсят и най-малкото противоречие и често позволяват на собствените си предразсъдъци да ги подведат. Когато имат в ръцете си откровено автобиографичен текст, те дебнат възможни лъжи. Когато е роман или история, те се опитват да разкрият автобиографичния подтекст.
Маркос Хиралт Торене
В Съединените щати определено има някои противоречия по отношение на контрола на раждаемостта като цяло и мисля, че трябваше да разделим дебата и хората да осъзнаят, че всъщност сме съгласни като държава относно контрацептивите. Над 93 процента от американските жени казват, че използват контрацептиви и се чувстват много добре от това.
Мелинда Гейтс
Мисля, че самата идея за характера, за развиване не само на смелост, но и на емпатия и любопитство, емоционална интелигентност - знаете ли, нещата, които искам собствените ми дъщери да развият - идеята, че ще стигнем до там чрез награди и наказания изглежда напълно в противоречие с идеята за самия характер.
Анджела Дъкуърт
Почти всеки иска да каже, че най-вече той не се вписва в контекста. А контекстът се състои от противоречия.
Михаил Юревич Герман
Не можете да отнемете противоречието. Част от забавлението е, че противоречието никога всъщност не отшумява.
Пол Шрейдър
Светът е противоречие.
Рамон Мария дел Валие-Инклан
Романът е голямо пространство и много неща могат да се случат. Просто помислете за частите от живота си. Как да обясним собствените си противоречия? Единственият начин да ги разберем е да ги оставим да съществуват като истини, които показват нещо за характера. Хората са изградени от елементи, които не си пасват - и конфликтът на това е основният им мотив.
Рейчъл Къшнър
Възрастта помага на човек да придобие някои от перспективите, необходими за създаване на хармония между очевидните противоречия.
Роберто Асаджоли
Като архитект се опитвам да се ръководя не от навика, а от съзнателното усещане за миналото от прецедент, замислено обмислено... Като артист откровено пиша за това, което харесвам в архитектурата: сложност и противоречие. От това, което намираме, че ни харесва - това, което лесно ни привлича - можем да научим много от това, което всъщност сме.
Робърт Вентури
Когато някой действа в противоречие с възложената му полова роля, за него се мисли по негативен начин.
Санди Ман
Това, с което се сблъскваме сега, е противоречието между небалансираното и неадекватно развитие и непрекъснато нарастващите нужди на хората за по-добър живот.
Си Дзинпин
Между другото, има ли въобще щастливи спомени или има противоречие в това словосъчетание?
Бернхард Шлинк
В противоречие с моето убеждение, че всеки живот, завършващ със смърт, по същество е безсмислен, имах нужда от приятелите ми да отворят тази найлонова торбичка и да ме погледнат за последен път. Някой трябваше да ме запомни, макар и само за още няколко минути в необятната тиха чакалня на времето.
Гари Щейнгарт
Докато следваме истински път на практика, нашите страдания може да изглеждат по-големи, защото вече не се крием от тях или от себе си. Когато не следваме старите навици на фантазията и бягството, ние сме изправени пред реалните проблеми и противоречия в живота си.
Джак Корнфийлд
Неврозата е само термин употребяван за описание на присъщи на психиката вътрешни противоречия и предизвиканият от тях протест. Всеки от нас се явява невротик, понеже ние изпитваме вътрешни противоречия между това, което сме, и това, за което се считаме.
Джеймс Холис
Аз съм ходещо противоречие.
Джейсън Момоа
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
Следваща