Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Етап"
Най-висшият възможен етап в моралната култура е, когато осъзнаваме, че трябва да контролираме мислите си.
Чарлз Дарвин
Бракът има четири етапа. Първо е ухажването, след това женитбата, после децата, и накрая - последния етап, без който не можете да опознаете напълно жената, е разводът.
Норман Мейлър
Като юноша вие сте в последния етап от живота си, когато ще се радвате да чуете, че телефонът звъни за вас.
Фран Лебовиц
Революцията е добра на първият етап, когато летят главите на тези, които за на върха.
Олдъс Хъксли
Настоящият етап предефинира възможностите на човека и природата в съответствие с новите налични средства за тяхното реализиране.
Херберт Маркузе
Трябва да преминем към етапа на правенето на всички правилни неща по всички правилни причини, вместо да правим всички правилни неща по всички грешни причини.
Бъкминстър Фулър
Трябва да прегърнем препятствията, за да стигнем до следващия етап на радост.
Голди Хоун
Когнитивното функциониране на човешкия мозък зависи от деликатна оркестрация на много фактори, особено по време на критичните етапи на развитието на ембрионите - и много по-вероятно е тази самоорганизираща се структура, за да бъде подобрена, трябва да бъде внимателно балансирана, настроена и култивирани, а не просто заливани с някаква външна отвара.
Ник Бостром
Икономическото лишение протича през лесни етапи и докато хората търпят търпеливо, външният свят слабо се интересува.
Джон Мейнард Кейнс
Предполагам, че процесът на приемане минава през следните четири етапа: 1) това е пълна безсмислица; 2) това е интересна, но смахната гледна точка; 3) това е вярно, но не е нещо особено; 4) аз винаги съм казвал точно това.
Джон Холдейн
След заснемането аз исках да приключа с актьорската кариера. Бях на такъв етап от живота си, когато бях получила всичко, което ми е нужно за щастието, но се чувствах опустошена. Като актриса тогава бях дала всичко, което мога да предложа.
Анджелина Джоли
По време на най-ранните етапи детето възприема неща като солипсист, който не знае за себе си като субект и е запознат само със собствените си действия.
Жан Пиаже
Всеки от нас ходи по свой път. На определен етап някои правят правилен избор, други не.
Мила Кунис
През целия си живот наистина пишете една книга, която е опит да схванете съзнанието за вашето време и място - една книга, написана от различни етапи на вашите способности.
Надин Гордимър
Не съм имал и най-малкото съмнение, че тази форма на индивидуализация представлява висш етап от еволюцията на човечеството.
Хърбърт Рийд
Всеки, който е стабилен в своята решителност за напредналия етап на духовна реализация и може да понесе еднакво атаките на бедствие и щастие, със сигурност е човек, който има право на освобождение.
А. Ч. Бхактиведанта Свами Прабхупада
Сега нашата цивилизация е в етап на преход между епохата на враждуващите империи и новата ера на световното единство и мир.
Джон Бойд Ор
Точката на възникване на човешката реч се намира в най-късните етапи на видообразуване в рода Homo.
Едуард Уилсън
В последните си етапи цивилизацията се превръща в дуализъм на почти тоталитарна имперска власт и аморфна масова култура на атомизирани индивиди.
Карол Куигли
Мнозина считат, че половинчатите усилия могат да донесат успех. Късият скок се прави по-лесно от дългия, обаче никой няма да форсира широка река на два етапа.
Карл фон Клаузевиц
Вероятно имам отличителната черта да съм кинозвезда, която по всички закони на логиката би трябвало да не е правила никое от нещата преди това. Липсваше ми опит на всеки един етап от кариерата ми.
Одри Хепбърн
Визията на Кубрик изглежда беше, че хората са обречени, докато Кларкк е, че хората преминават към по-добър етап на еволюция.
Марвин Мински
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща