Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Версия" - страница 5
Когато пиша нов проект, не обичам да се чувствам обвързана с която и да е предишна версия. Ето защо не използвам компютър, за да пиша. Текстът изглежда на екрана твърде много като книга. Това не е книга - това е лош първи проект на нещо, което един ден може да бъде книга.
Лорън Гроф
Всъщност целта е да се замъгли това, което е вярно с това, което не е, до степен, че истината да изчезне напълно. Като твърдите шумно, че нещо е фалшиво, вие създавате фалшива контра-реалност. С времето тази конструирана суверенна версия на събитията става реална – поне в умовете на тези, които наблюдават.
Люк Хардинг
Археологията [...] често действа като паралелно повествование за историята: ако започнете да копаете с учебник в ръка, скоро ще се объркате. Трябва да свикнете с мисълта, че има много различни версии на историята.
Ричард Майлс (историк)
Дълбоко съм убеден, че към всяко нещо съществуват поне сто ракурса и толкова версии. Аз съм за красивата версия. Тя се ражда от разума и доброто. Това ме прави щастлив и ме осмисля по някакъв начин. Понякога си въобразявам, че тъкмо тук е отговорът на въпроса, защо ми върви, с каквото и да се захвана. Няма нормален човек, който да не иска красивата версия – за себе си, но и за околните.
Дончо Цончев
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
Следваща