Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Версия"
Историята е онази версия за отминали събития, която хората са решили да приемат.
Наполеон Бонапарт
Книгата е версия на света. Ако не я харесваш, я игнорираш. Или показваш своя собствена версия.
Салман Рушди
Когато играете, винаги играете версия на самият себе си. Вие не можете да играете повече от ролята на това което сте.
Брадли Уитфорд
Всеки мит е една от версиите на истината.
Маргарет Атууд
Даже ако в моята обувка няма камък, аз непременно сам ще си сложа. Защото аз се боря с усещането за всячески комфорт? Може би защото моята версия на щастието означава да не бъдеш много щастлива. Аз възприемам живота по-скоро като падение от една стъпка на друга. Ако забавим движението, е възможно да достигна ниво, в което дебел пухкав килим ще ме предпази от много силна болка.
Хю Лори
Открих, че бременността е различно от начина, по който си мислех, че ще бъде... Това има много общо с писането по някакъв начин. Имате въображаема версия за себе си бременна и въображаемо бебе, въображаема представа за себе си като майка...
Джаки Кей
Мисля, че е много твърда част от човешката природа, че ако се обградите с хора с еднакво мислене, в крайна сметка ще мислите по-екстремни версии на това, което сте мислили преди.
Кас Сънстейн
За разлика от свободата на ранната република, съвременната версия позволява - всъщност дори изисква - концентрирана власт.
Майкъл Сандел
Пиаца не е плаза. Плазата е тематичният парк на пиацата; Плаза е търговската версия. Пиаца е празно пространство без функция. Това разбират европейците.
Ренцо Пиано
Корпоративната революция ще се срине, ако откажем да купуваме това, което продават - техните идеи, тяхната версия на историята, техните войни, оръжия, представата им за неизбежност.
Арундати Рой
Новата физика предоставя модерна версия на древната духовност. Във вселена, направена от енергия, всичко е заплетено; всичко е едно.
Брус Липтън
При отсъствието на информация всяка версия е допустима.
Василий Головачев
Датската радост: националната версия на жизнерадостта.
Георг Брандес
Не нося отговорност за действията на въображаемата версия на мен, която имате вътре в главата си.
Джон Скалзи
Ислямът, третият в историческата последователност на етичните монотеистични религии в Близкия изток, успя много успешно да установи своя монотеизъм, но имаше само много умерен успех в разпространението на своята версия на еврейската и християнската етика сред арабите.
Карол Куигли
Ако напишете прекрасна история за Индия, ще бъдете критикувани, че продавате екзотична версия на Индия. И ако пишете критично за Индия, се смята, че я изобразявате в негативна светлина – това също изглежда е популярен начин за представяне на Индия, нещо като манго и просяци.
Киран Десаи
Искате да знаете истината, но на вас никой няма да ви я разкаже! Ще ви разкажат само своята версия. Ако искате истината, вие трябва да я търсите сами.
Джулиан Асанж
Без значение кой сте, без значение какво сте направили, независимо откъде сте дошли, винаги можете да се промените, да станете по-добра версия на себе си.
Мадона
Да бъдеш бегач означава да научаваш непрекъснато житейски уроци. Да бъдеш треньор означава не само да преподаваш тези уроци, но и да ги усещаш в сърцевината на мозъка си. Самият акт на надминаване на личните граници в тренировките и състезанията ще насочи ума и тялото към по-висша цел до края на живота на моите бегачи. Задоволяване на посредствеността-уреждане вместо натискане-тези, които се учат да бъдат най-добрата версия на себе си, знаят тайната на пълноценния живот.
Мартин Дъгард
Всичко е версия на нещо друго.
Патрик Марбър
Конвенционалните форми на разказ позволяват различни гледни точки, но за тази книга исках структура, при която всеки от главните герои допринася за отличителна версия на историята.
Пенелъпи Лайвли
Играта е просто друга версия на работата.
Рей Кързуайл
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща