Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Създател" - страница 5
Аз никога не съм отричал, че съм националист. Което означава, че съм европеец - такъв, какъвто го виждаха и искаха бащите на Европа. Европа, в съдружие на горди нации, всяка влязла със своите постижения и със своята култура в семейството на европейските народи. Европа никога не е виждана от създателите и като сборище на свободно плаващи робинзоновци, лишени от памет и национална идентичност.
Божидар Димитров
Жалко, че светът трябва да се отказва от толкова много хубави неща само защото били нездравословни. Аз лично се съмнявам, че създателят може да ни е дал някое подкрепително, което, използувано с мярка, да е нездравословно. Изключение правят само микробите. И все пак има хора, които упорито се лишават от редица неща - били те за ядене, пиене или пушене, - спечелили си по един или друг начин съмнително име. В името на здравето тези хора се отказват от какво ли не. И им остава едно голо здраве. Необяснима работа! Все едно да дадеш цялото си състояние за някоя крава, която вече не пуска мляко.
Марк Твен
Питали ли сте се какво всъщност правят всички тези привлекателни фотомодели в рекламите за автомобили? Правят онова, на което се надяват създателите на рекламата: предават своите положителни черти – красотата и желанието да бъдат притежавани – на самите коли. Създателят на рекламата залага на това, че ние ще реагираме на продукта по същия начин, по който реагираме на красивите фотомодели, които асоциираме с него.
Робърт Чалдини
Така човек вдъхва живот на нещата, докато накрая те не заживеят собствен живот, не започнат да растат и да се умножават и не се еманципират. Майките губят контрол над дъщерите си, мъжете – над своите творения; извиканото за живот с такива усилия вече не може да бъде удържано. Отначало то е било страст, след това задължение и накрая се е превърнало в непоносимо бреме, във вампир, който изсмуква живота на своя създател.
Карл Густав Юнг
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
Следваща