Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Създател"
Създателят е сътворил жените да радват окото и да измъчват ума.
Робърт Джордан
Защото тъй като тъканта на Вселената е най-съвършена и е дело на най-мъдрия Създател, във Вселената не се случва нищо, в което да не се появява някакво правило на максимум или минимум.
Леонард Ойлер
Ако спасението предстои да дойде, то може да дойде само от децата, защото те са създателите на човек.
Мария Монтесори
Искам хората да се поклонят, както ме видят и да кажат, че е надарен с поезия, той е виждал присъствието на създателя.
Алън Гинсбърг
Няма нищо, което да говори повече за неговия създател, отколкото самата му работа.
Акира Куросава
Творецът, ако трябваше да обича своето създание, би обичал само част от себе си; но съществото, възхвалявайки създателя, възхвалява безкрайност извън себе си.
Олаф Стейпълдън
Твърдо вярвам, че доброжелателният Създател е проектирал републиканската форма на управление за човека.
Самюел Адамс
Докато политиците, духовенството, създателите на реклами и други ценности твърдят категорично, че семейството е основата на обществото, ядреното семейство като институция в момента е в сериозни проблеми.
Джейн Джейкъбс
Вярвам, че всички американци са родени с определени неотменими права. Като дете на Бог вярвам, че правата ми не произтичат от конституцията. Моите права не произтичат от никое правителство. Правата ми не са отречени от никакво мнозинство. Моите права са, защото съществувам. Те са дадени на мен и на всеки от моите съграждани от нашия създател и представляват същността на човешкото достойнство...
Джо Байдън
Създателят на нова творба в изкуството е извън закона, докато не стане класик.
Гъртруд Стайн
Да свърже любовта със секса е била от най-причудливите идеи на Създателя.
Милан Кундера
Ако създателите на филми строяха самолети, те биха катастрофирали по време на първото си излитане.
Жан-Люк Годар
Ново и оригинално се ражда от само себе си, без създателят да мисли за това.
Лудвиг ван Бетховен
Уместно ли е нашата интелигентност да се напряга и да работи в спекулации, които не са обвързващи за нас, в безплодни аргументи, в закони, които нямат приложение за нас, докато оставяме на навика и изоставяме на механичното спазване големия си дълг към нашия Създател?
Моше Хаим Луцато Рамхал
Когато космосът се събуди, ако изобщо се случи, тя ще открие, че не е единствената любима на своя създател, а просто малко балонче в безкрайния и бездънен океан на битието.
Олаф Стейпълдън
Всеки човек е създател на своя живот. Каквото посееш, такова и ще пожънеш. За мен е очевидно едно нещо: отговорноста за всичко, което става с теб, лежи само върху теб, независимо от това съгласен ли си със ставащото или не.
Робърт Дауни Джуниър
Някои биха казали, че Създателят е агне. Някои биха казали, че е лъв. Някои биха казали и двете. Факт е, че той не е нито агне, нито лъв. Това са измислици. Метафори. И все пак Създателят е едновременно агне и лъв. И двете са истини.
Тед Декър
Еволюционното обяснение за произхода, въпреки че е невъзможно нито да се докаже, нито да се провери научно, все пак се защитава от неговите поддръжници въз основа на това, че това е единственото обяснение, което е натуралистично, не включващо "свръхестествения" елемент на божествен Създател.
Хенри Морис
Работата е молитва. И започвам всяка сутрин, посвещавайки го на нашия Създател.
Джоузеф Мъри
Този свят е създаден от Божия страх от уединение. С други думи, ние, създанията, нямаме друго значение освен да разсейваме Създателя. Бедни клоуни на абсолюта, забравяме, че живеем драми за скуката на зрител, чиито пляскания никога не са стигали до ушите на смъртен.
Емил Чоран
Бог никога не отговаря на молитвите. Хората отговарят на собствените си молитви, като знаят как да свържат и използват божествената енергия на Създателя и богоподобната сила в собствените си души.
Йехуда Бърт
Създателят на сенките се оформя завинаги.
Лафкадио Хърн
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща