Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Поредица"
Човекът не е нищо друго освен поредицата от своите действия.
Георг Хегел
Историята е поредица от изненади. Тя може само да ни подготви да не бъдем изненадвани отново и отново.
Кърт Вонегът
Животът е поредица от уроци, които трябва да се изживеят, за да бъдат разбрани.
Хелън Келър
Съществуването е поредица от бележки под линия в един обширен, неясен и недовършен шедьовър.
Владимир Набоков
Нашата култура на изкуството не прави опит да търси миналото за прецеденти, но трансформира цялото минало в поредица от временни отговори на проблем, който остава непокътнат.
Андре Малро
- Понякога, - каза той, - Мисля, че животът е само една дълга поредица от раздути възможности.
Джак Макдевит
Поредица от срички, които са научени наизуст, забравени и научени наново, трябва да бъдат подобни на вътрешните им условия във времето, когато могат да бъдат рецитирани.
Херман Ебингхаус
Но първата лъжа от поредицата е тази, която изказваш с най-голям трепет и най-тежко сърце.
Майкъл Шейбон
Виждам я като поредица от чудни форми, образувани произволно в калейдоскопа на желанието.
Анджела Картър
Планината е съставена от малки зрънца пръст. Океанът се състои от малки капки вода. Въпреки това животът е безкрайна поредица от малки детайли, действия, речи и мисли. А последствията, добри или лоши дори и на най-малкото от тях, са широкообхватни.
Свами Шивананда
Писането на белетристика е актът на изтъкаването на поредица лъжи, за да се стигне до по-голяма истина.
Халед Хосейни
Мисля, че светът е поредица от счупени язовири и наводнения, а моите карикатури са малки спасителни лодки.
Шърман Алекси
Бог иска да знаем, че животът е поредица от началото, а не от края. Точно както дипломирането не е прекратяване, а започване. Създаването е непрекъснат процес и когато създадем съвършен свят, в който любовта и състраданието се споделят от всички, страданието ще престане.
Бърни С. Сийгъл
Славата е поредица от недоразумения, свързани с име.
Джони Мичъл
Казват ни, че трябва да изберем – между старото и новото. В действителност ние трябва да изберем и двете. Какво е животът, ако не поредица преговори между старото и новото?
Сюзан Зонтаг
Епитафията е закъсняла реклама за цяла поредица от ползи, която е била прекъсната.
Ървин Коб
Направих поредица от погрешни решения относно последните си книги – продал съм правата на студии за нелепи суми и филмите никога няма да бъдат направени. Това е най-тъжното от всички неща, защото те вече са заключени и никой не може да ги екранизира.
Джон льо Каре
Бих бил по-щастлив, ако той намери и поредица от интелигентни отговори.
Маргарет Тачър
Моят живот досега е бил дълга поредица от случаи, за които не съм бил подготвен.
Ашли Брилиант
Животът не е поредица от и... и... и... Животът е поредица от или... или... или...
Джон Стайнбек
Големите неща не се правят импулсивно, а са поредица от малки неща, събрани в едно.
Джордж Елиът
Денят на писане може да бъде в известен смисъл твърде кратък, но всъщност това е дълга поредица от часове, в продължение на месеци, и там има тишина.
Ан Енрайт
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща