Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бой" - страница 2
Хората биха живели доста спокойно на този свят, ако биха били напълно уверени, че няма от какво да се боят в другия; мисълта, че няма Бог, не би изплашила никого; обаче толкова много се ужасяват от мисълта, че съществува такъв Бог, какъвто ми го изобразяват!
Дени Дидро
Смъртта - това е постоянен бой. Аз встъпвам с нея в схватка с всеки нов разказ, повест, пиеса... Смърт! Аз ще се боря с нея с моите произведения, моите книги, моите деца, които ще останат след мен.
Рей Бредбъри
Непиещите просто се боят да не се издадат.
Хъмфри Богарт
Тъжен съм, когато си мисля, че съм показал само, как бойните изкуства причиняват на хората болка. Но не е изчезнал шанса да докажа, че най-главното не е боят. Това е познанието на хармонията на Ин и Ян, баланса между черно и бяло. Само познавайки хармонията, ти ще станеш велик.
Джет Ли
Реалност - това е убежището за тези, които се боят от наркотиците.
Лили Томлин
Карате - това означава да закалиш духа, изглаждайки техниката. Но същността на карате се заключава в това, че винаги да бъдеш готов за смъртен бой.
Масутацу Ояма
...има хора, които се боят от самият страх.
Павел Дуров
Само тези които не се боят от големи неуспехи, могат да постигнат голям успех.
Робърт Кенеди
Картината ми не е революционна. Защо трябва да се убеждавам, че моите картини призовават за бой?
Фрида Кало
Боят може да изрази неща, които хората може да не могат да кажат с думи.
Брандън Лий
На улиците на Лос Анджелис хората се боят да се слеят с тълпата.
Брет Ийстън Елис
Жена ми казва, че ми е удобно само когато има бой. И е истина. Нещото, което ме мотивира, е борбата.
Джеймс Фрей
Разгромът на противника в операция, сражение или в бой е дело на целия колектив – това е общо дело. Този, който се опитва да се издигне над колектива, или онзи, който иска да издигне някого – отхвърля истината.
Георгий Жуков
Спомняйки си съвместната работа с офицерите от старата армия, трябва да кажа, че в по-голямата си част това бяха честни, добросъвестни и предани на Родината си синове на нашия народ. Когато се налагаше да дават живота си в бой с враговете, те отиваха без да трепнат, с достойнство и воинска доблест.
Георгий Жуков
На красивите мъже жените им се любуват, умните ги обожават, в добрите се влюбват, от смелите се боят, но се омъжват с охота за само силни.
Василий Ключевски
Стиснатите хора приличат на хипохондриците, които живеят в постоянен страх, навсякъде виждат опасности и се боят да не повредят от съприкосновение с каквото и да било.
Клод Адриан Хелвеций
Ласкаят този, от когото се боят.
Антон Чехов
Помни два помисъла и се бой от тях! Единият казва: "Ти си свят!", а другият казва: "Няма да се спасиш!" И двата тези помисъла са от врага и в тях няма истина! Но ти мисли: "Аз съм голям грешник, но Милостивият Господ много обича хората и ще ми прости греховете..."
Силуан Атонски
Накарайте хората да се боят от наркомани, престъпници, многодетни майки, живеещи на социални помощи, имигранти, и пришълци - и вие напълно ще ги контролирате.
Ноам Чомски
Човешкия живот на земята не е просто военна служба, а бой.
Франческо Петрарка
Ние загубихме невинността в боевете за любов...
Виктор Цой
Даже писателите не намират в себе си мъжество да кажат на глас това, за което не се боят да напишат.
Алан Бенет
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща