Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Десетилетие" - страница 4
Съединените щати се занимават с Близкия изток и околните региони в продължение на много десетилетия в контекста на Студената война.
Стивън Кинзър
В продължение на десетилетия на Турция се гледаше като на надежден съюзник на НАТО: понякога бодлив, но безопасен в ъгъла на Америка.
Стивън Кинзър
През седемдесетте години все още имахме мечти и надежди за утопия, но в края на десетилетието светът се беше изместил надясно.
Тарик Али
Бях малко обсебен от религията, без да съм религиозен човек, от около десетилетие.
Том Перота
Въз основа на данните, които сме събрали, и повечето от компютърните модели, които сме изградили, можем да заключим следното: ако тази биосфера се смеси с нашата, всички живи същества, с които човечеството е свикнало, от крави и ябълкови дървета до кучета и бълхи, които ухапете тези кучета, всички ще бъдат унищожени за няколко десетилетия.
Уорън Фейхи
Капиталистическата система извади човечеството от масовата бедност. Именно тази система през миналия век, през последното поколение, дори през последното десетилетие, бързо променя облика на света и осигурява на масите на човечеството удобства, които дори кралете не притежаваха или не си представяха няколко преди поколения.
Хенри Хазлит
Може би прекарваме по-голямата част от десетилетията си като някой друг, избягвайки себе си, може би човек е само себе си, истинското си аз, за няколко дни през целия си живот.
Чарлс Ю
Ние нямаме писания от тях, или писания от всякакъв вид, всъщност от първите две десетилетия на християнското движение.
Барт Ърман
Всички доказателства показват, че всъщност ставаме по-умни. Грубо получаваме 10 IQ точки по-умни на всяко десетилетие. Скоростта на иновациите също е по-бърза.
Бярке Ингелс
През изминалите десетилетия страхът от тероризма, предизвикан от последователни преувеличения на действителната заплаха, беше използван от американските лидери, за да оправдае странен набор от екстремистки политики.
Глен Грийнуолд
Блясъкът на едно преживяване всъщност може да се увеличи с времето. Така че, да се научиш да свириш на нов инструмент, да научиш нов език - тези неща ще донесат дивиденти за години или десетилетия напред.
Дан Бютнер
Книжните герои са като хората - с тях е рисковано е да се срещаме с тях след десетилетия. Те могат също да остареят, оглупеят.
Даниил Гранин
Когато навлезем в горска фаза в живота си, ние влизаме в период на скитания и време на потенциален растеж на душата. Тук е възможно да намерим това, от което сме откъснати, да "запомним" някога жизненоважен аспект на себе си. Може да разкрием извор на творчество, който е бил скрит от десетилетия.
Джийн Шинода Болън
Наземните мини се различават от другите конвенционални оръжия. Когато войната приключи, наземните мини остават в земята и продължават да убиват - в продължение на десетилетия.
Джоди Уилямс
Въпреки че ги тъпчем в класни стаи и кабини от десетилетия, мозъкът ни всъщност е построен, за да оцелее в джунгли и пасища. Цял живот упражнение може да доведе до понякога удивително повишаване на когнитивните показатели в сравнение с тези, които са заседнали.
Джон Медина
Американците отдавна умеят да импровизират, но през последните няколко десетилетия станахме много небрежни за запомнянето на фактите. Това е въпрос на дисциплина. Нуждаете се от умението на заучване, за да имате от какво да импровизирате, в противен случай просто свирите на въздушна китара.
Джон Медина
Подобно на двете дървета в нашата градина, които са израснали едно до друго, стволовете им се преплитат през десетилетията, за да се настанят и поддържат един друг.
Джон О'Фаръл
Не съм играл шах мач от няколко десетилетия. В един момент загубих повечето си игри в шах. Тогава разбрах, че много от конкурентите ми запомнят най-добрите ходове и не исках да правя това.
Джон Харшани
Може да минат десетилетия, преди да разберем какво ще ни направи животът в състояние на постоянно разсейване.
Дъглас Рушкоф
Истинска промяна, каквато не сме виждали от десетилетия, ще дойде само извън системата. И това ще дойде само от човек, който е прекарал целия си живот, правейки това, което според другите не може да се направи. Баща ми е боец.
Иванка Тръмп
Решаващите експерименти се признават за такива само десетилетия по-късно.
Имре Лакатош
Не винаги е възможно ученият от кабинета лично да провери правилността на своите теории чрез пряко наблюдение. Често дори не успява да посети местата, където умствено пребивава десетилетия.
К. В. Керам
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
Следваща