Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Десетилетие" - страница 2
Интригуващ парадокс от 90-те години е, че то не се нарича десетилетие на алчност.
Пол Самюелсън
Е, за да бъде ясно, аз съм учен по религии с четири степени, включително една по Новия завет и владеене на библейски гръцки език, който изучава произхода на християнството от две десетилетия и също така е мюсюлманин.
Реза Аслан
Биологичната еволюция е твърде бавна за човешкия вид. През следващите няколко десетилетия това ще остане на прах.
Рей Кързуайл
Бих искал да мисля за себе си като аромат на десетилетието.
Рон Пол
Ако спестявате в дългосрочен план, всъщност е добре, когато пазарът е надолу, защото колкото повече акции имате, толкова повече потенциално можете да спечелите, когато пазарите се покачат. И с течение на времето - десетилетия, не месеци - пазарите се покачват повече, отколкото падат.
Сузи Орман
Кличко беше действащ шампион в продължение на десетилетие и смятан от мнозина за един от най-великите в тежка категория на всички времена. Никога няма да се изправя срещу друг противник с това наследство.
Тайсън Фюри
Манхатън... столица на 20 век, град, който ме очарова повече от три десетилетия.
Юрген Хабермас
Нека се заемем с поставянето на високи стандарти за живот, любов, творчество и мъдрост. Ако очакванията ни в тези области са ниски, няма вероятност да изпитаме уелнес. Поставянето на високи стандарти прави всеки ден и всяко десетилетие заслужаващо да се очаква.
Грег Андерсън
70-те години бяха десетилетието на развитието в новата област на информационната икономика. Теорията на търсенето, която подчертаваше необходимостта от събиране на информация, беше присъединена от модели, съдържащи асиметрична информация, случаят, в който информацията се различаваше в отделните агенти.
Дейл Мортенсен
Съществува социология на конете, както и психология. Най-очевидно е в света на конните надбягвания, където се събират много коне, където година след година, десетилетие след десетилетие те правят същото, доста просто нещо - бягат в състезания и се опитват да спечелят.
Джейн Смайли
Въпреки десетилетие на критики и съкращения на бюджета, специализираните агенции на ООН имат много повече опит и практически опит от всички други организации в света.
Джефри Сакс
Ако проследите всички онези звена от веригата, които трябваше да са налице, за да съм тук, законите на вероятността поддържат, че самото ми съществуване е чудотворно. Но след много десетилетия, по-малко от сто години, те се изплащат и аз преставам да бъда. Така че, докато всички те са събрани и координирани да ме направят, тогава - и аз й говоря от името на всички тези трилиони атоми - аз наистина трябва да се възползвам максимално от нещата.
Джим Ал-Халили
Скоростта на промяна няма да се забави скоро. В противен случай конкуренцията в повечето индустрии вероятно ще се ускори още повече през следващите няколко десетилетия.
Джон П. Котър
Има много лоша архитектура. Това, от което се нуждаем повече, е да погледнем как трябва да изглежда нашият пейзаж през следващите десетилетия.
Дитер Рамс
В продължение на десетилетия изследванията ми бяха движени от нерешени проблеми в макроикономиката: главно теория на растежа и теория на заетостта.
Едмунд Фелпс
Много по-големите престъпления на съветския Гулаг се случват в продължение на десетилетия и костват милиони човешки животи.
Жан-Мари Льо Пен
Прекарах последното десетилетие, учейки се да стоя твърдо и да се изправям пред проблемите си... или поне да ги бия, докато станат неузнаваеми.
Кели Армстронг
През първите десетилетия на фотографията времената на експозиция бяха доста дълги... Така че, подобно на рисунките, произведени с помощта на камера обскура, която изобразяваше реалността като статична и неподвижна, ранните фотографии представяха света като стабилен, вечен, непоклатим.
Лев Манович
Мрежовият свят предлага обещанието, че може би индустрията на информационните технологии ще започне, за първи път от около десетилетие, да се занимава с проблеми на ниво изпълнителен директор.
Луис В. Герстнер
Две десетилетия след комунизма и предполагаемия край на Студената война Русия все още е икономика с пари в брой. Предпочитаната валута са долари, въпреки че еврото също е приемливо.
Люк Хардинг
Поради подкрепата на Иран за тероризма, неуважението към правата на човека и разпространението на ядрено оръжие, от десетилетия е под санкции на САЩ и международни санкции, а компаниите са глобени с милиарди за заобикаляне на тези санкции.
Майк Помпео
Най-съдбовната промяна, която се разви през последните три десетилетия, не беше увеличаване на алчността. Това беше разрастването на пазарите и на пазарните ценности в сферите на живота, където те не принадлежат.
Майкъл Сандел
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща