Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Гроб" - страница 2
Изтокът не е запознат с онези изповеди, мемоари и автобиографии, толкова обичани на Запад. Има ясна разлика в тоналността. Погледът никога не се спира върху страдащото човечество на Христос, а прониква зад кенотичния воал. На западния мистицизъм на Кръста и неговото почитане на Свещеното Сърце отговаря източният мистицизъм на запечатания гроб, от който извира вечният живот.
Павел Евдокимов
...историята има свой път, и той е осеян от гробовете на пацифисти.
Пол Андерсън
Нищо не отнасяме със себе си в гроба, освен добра или зла съвест... Вярно е, ужасите на съвестта ни повалят; и въпреки това без ужас на съвестта не можем да бъдем възкресени отново.
Самюел Ръдърфорд
Тъй като гробът се затваря еднакво над всички, независимо дали е важен или незначителен, така в ролката на римските магистрати празният шлем на благородството стои неразличимо от страната на великите държавници.
Теодор Момзен
Въпросите на сърцето са важни за мен. Целият този материализъм и всичките пари и богатство са неща, които не носите в гроба. Един ден го имаш. На следващия ден не го правите.
Шари Арисон
Социалната държава от люлка до гроба намалява индивидуалната инициатива и може да породи широко разпространена склероза.
Джейкъб Уайсбърг
Хората те оценяват най-пълно, когато положат цветя на гроба.
Кърт Вонегът
Навикът ни посреща в люлката и ни напуска едва в гроба.
Робърт Ингерсол
Ще ми се да можех да имам Две неща едновременно: спокойствието на гроба и светлината на слънцето.
Една Сент-Винсънт Милей
Бракът е гроб на доверието и любовта.
Олимпия дьо Гуж
Колко беден би бил този свят без гробовете му, без спомените за могъщите мъртви. Само безгласните говорят завинаги.
Робърт Ингерсол
Само в промоционалните брошури Лос Анджелис беше градът на ангелите. За тези, които го знаеха, наистина го знаеха, това не беше град, а огромен, открит гроб, поглъщащ млади животи.
Майкъл Прескот
- Мразиш ли да ме видиш как хриптя? - Не, казахме ние, всичко е наред. - Помогнете си с цигарите в кухненските чекмеджета, - каза тя, - и един ден и вие ще хриптите като мен. Маргаритки на гроба ми ще пукат и хриптят, вие отбелязвате думите ми.
Макс Портър
Красотата на святостта е това, което гробът, който поглъща всяка друга красота, не може да докосне или да нанесе някаква вреда.
Матю Хенри
Келтите, сред другите народи, вярвали, че елфите или феите са духовете на мъртвите, излизащи от гробовете.
Мел Одом
Гравитацията отново изчезва и ние се надигаме от пода като призраци от гроб. Тук е като Грабването на всеки тридесет секунди.
Мери Роуч
Бихме могли да се справим - светът би могъл да се справи - с един Исус, който в крайна сметка остава прекрасна идея в умовете и сърцата на своите ученици. Светът не може да се справи с Исус, който излиза от гроба, който открива новото Божие творение точно в средата на старото.
Н. Т. Райт
Искаме печалба без болка; искаме възкресението, без да минаваме през гроба; искаме живот, без да изпитваме смърт; искаме корона, без да минаваме по пътя на кръста. Но в Божията икономика пътят нагоре е надолу.
Нанси Лий Демос
Животът е кръстоносен поход в служба на Бога. Независимо дали искаме или не, ние сме посочили като кръстоносци да освободим - не Божи гроб, - а този Бог погребан в материята и в душите ни.
Никос Казандзакис
Дипломатът копае собственият си гроб с лъжица, вилица и чаша.
Андрей Громико
Нашите животи са реки, плъзгащи се свободно към това непрогледно, безкрайно море, тихия гроб!
Паскал Мерсие
Който се е родил с неприятен характер, такъв ще отиде и в гроба.
Питър Дикинсън
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща