Цитати на тема "Беля" - страница 3
Понякога вярвах, че последната страница от книгата ми и последната страница от живота ми са една и съща, че когато книгата ми свърши, аз ще свърша, голям вятър ще премине през стаите ми, носейки страниците, и когато въздухът се изчисти от всички тези пърхащи бели чаршафи, стаята щеше да бъде тиха, столът, където седях, празен.
Никол Краус
Трябва да вземете предвид, че известна меланхолия и често известна раздразнителност съпътстват напредването на възрастта: наистина може да се каже, че напредването на възрастта е равносилно на злоба. Когато достигне средните години, човек разбира, че вече не е в състояние да прави определени неща, че това, което може да е имал, го напуска, че има тежък голям корем и че колкото и да гори, той вече не е привлекателен за жените; и той се бунтува. Силата на духа, примирението и философията са по-ценни от всякакви хапчета, червени, бели или сини.
Патрик О'Брайън
Вместо да се фокусира върху Флорес и Ема, той обърна внимание на заобикалящата го среда, остави погледа си да се движи възможно най-свободно по криволичещите селски пътища. Той огледа къщите, фермите, горите и минаващите полета и отдели определени детайли, които намери за привлекателни или интересни, жълтото сияние върху стъклото на прозореца, сива котка, готова да се хвърли върху полска мишка. Той погледна към небето, плътните бели облаци, наслоени като дреболия. Имаше мекота във всичко, което виждаше, трик на златната светлина и тишината и откритостта на земята и небето. Скоро той откри, че забавя и се наслаждава на бавността, отбелязвайки всички гледки, които му харесваха.
Рандал Силвис