Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Медицина" - страница 2
Начинът, по който повечето лекари практикуват медицина в момента, не работи.
Марк Хаймън
Психологията е много по-голяма от просто медицината или поправянето на нездравословни неща. Става въпрос за образование, работа, брак - дори за спорт. Това, което искам да направя, е да видя психолози, които работят, за да помогнат на хората да изградят силни страни във всички тези области.
Мартин Селигман
Мисля, че сега започваме да глобализираме медицината. Трябва да вземете източни подходи и да ги донесете на Запад и да споделите Запада с Изтока.
Мехмет Оз
Медицината винаги е била моето призвание.
Мехмет Оз
Следващата голяма граница в медицината е енергийната медицина.
Мехмет Оз
Повечето лекари алопати смятат, че всички практикуващи алтернативна медицина са шарлатани. Те не са. Често те са остри хора, които мислят различно за болестта.
Мехмет Оз
Като държа ръката си в това, това е начинът, по който продължавам да се уча. Основният начин да научите в медицината е чрез практикуване и работа с пациенти.
Андрю Уейл
Не съм против всички форми на високотехнологична медицина. Наркотиците и операциите имат сигурно място при лечението на сериозни здравословни състояния. Но съвременната американска медицина третира почти всяко здравословно състояние, сякаш е спешно състояние.
Андрю Уейл
Не съм против високотехнологичната медицина. Тя има сигурно място в диагностиката и лечението на сериозни заболявания.
Андрю Уейл
Когато се потопите в медицината, осъзнавате, че надеждата не е абсолютна. Не е толкова просто.
Сидхарт Мукхърджи
Преди магията бъркаха с медицината; сега медицината бъркат с магия.
Томас Сас
Има много разлики между медицината и преподаването, но те имат много общо. И двете включват занаятчийски и личен опит, научен чрез опит; но и двете могат да бъдат информирани от опита на другите.
Бен Голдейкър
В културата на академичната медицина има това своеобразно сляпо петно около това дали отказът от резултатите от изпитването е неправомерно поведение на научните изследвания. Хората, които работят във всяка индустрия, могат да подсилят представите си за това какво е добре.
Бен Голдейкър
Плацебо ефектът е едно от най-очарователните неща в цялата медицина. Не става въпрос само за прием на хапче, а ефективността и болката ви се подобряват. Става въпрос за нашите вярвания и очаквания. Става въпрос за културния смисъл на лечението.
Бен Голдейкър
Положителните констатации са около два пъти по-вероятно да бъдат публикувани от негативните констатации. Това е рак в основата на доказателствената медицина.
Бен Голдейкър
Медицината е много трудно нещо. Искам да кажа, че всички ще умрат. Рано или късно. Трудно е да се изправиш пред това.
Бърни С. Сийгъл
Намирам, че западната медицина е все по-отворена за доказване на енергийни концепции. Защо не, защото съвременната физика е 100 процента базирана на нея.
Дебора Кинг
Медицината разболява хората, математиката ги натъжава, а религията ги прави грешници.
Мартин Лутер
В медицината най-често лекува вярата.
Агата Кристи
Мисля, че би било голяма трагедия да отделяме медицински ресурси и генетични технологични пробиви за цели, които не са свързани със здравето или медицината, а вместо това са с удовлетворяването на желанията, създадени от потребителското общество.
Майкъл Сандел
Наистина има упражнения в един вид консуматорска етика, които според мен нямат същата морална тежест като медицината или здравето.
Майкъл Сандел
Гаденето е неразрешен проблем на медицината, а марихуаната е най-доброто лекарство против гадене, познато на науката.
Питър МакУилямс
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща