Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Случайност" - страница 2
Аз съм Първа дама по случайност. Не съм избирана от хората, но съм тук.
Имелда Маркос
Откритето е случайност срещнала подготвен ум.
Алберт Сент-Дьорди
Народите винаги преписват победите на таланта на своите генерали и мъжеството на своите войници, а пораженията непременно обясняват, че са били фатална случайност.
Анатол Франс
Мъдрият човек превръща случайността в късмет.
Томас Фулър
Най-устойчивите закони във Вселената са случайност и грешка.
Франк Хърбърт
И най-малките случайности са в състояние да ни направят съвсем нещастни, напълно щастливи - нищо на света.
Артур Шопенхауер
Теорията на случайността се състои в това, че всички събития от един и същи вид се свеждат до определен брой еднакво възможни случаи.
Пиер Симон Лаплас
Има цена за популярността. Критиците търсят вашите слабости, недостатъци, всичко, което кара работата да изглежда като случайност и да не изглежда достойна за цялото внимание, което получава.
Тери Макмилан
Най-лошите ми моменти като родител много приличаха на моите най-големи моменти като родител: продукт на пълна и съвършена случайност.
Брад Мелцър
Случайността е все още непозната закономерност.
Георг Хегел
Времето е най-случайната от случайностите.
Джек Линдзи
Но никой не може да бъде имунизиран срещу законите на случайността.
Едмънд Купър
Понякога случайността е просто разкрито намерение.
Елизабет Бърг
Или Бог го е разрешил, или всеобщият механизъм, наричан съдба, го е пожелал, но ние в продължение на целия си живот сме предоставени на всякакъв род случайности; ако ти си мъдър и по-добър баща, отколкото съм аз, то ти от най-ранни години ще убедиш своя син, че именно той е господар на своя живот, за да не се оплаква после от тебе, който си му дал живот.
Дени Дидро
Войната е територия на случайността: само там на тази непозната, случайността, й се отрежда широк простор, защото никъде човешката дейност не се докосва до нея с всички свои страни, като на война; тя увеличава неопределеността на обстановката и нарушава хода на събитията.
Карл фон Клаузевиц
Изборът, а не случайността, определя съдбата ти.
Аристотел
Болестта е случайност, а безчовечността - порок.
Оноре дьо Балзак
Моят живот е смес между случайности и късмет.
Шон Конъри
Тя завинаги беше наклонена настрани от идеята, че болката е неизбежна, случайността е жестока и цялата човешка изобретателност трябва да се насочи към приготвянето на хубава чаша чай.
Колъм Маккан
Космосът е безкраен и сложен механизъм. Сложността му е толкова голяма, че граничи с произволът, неочаквани случайности, давайки илюзията за свободна воля на съзнателните същества.
Константин Циолковски
Чрез "случайностите" Господ запазва анонимност.
Алберт Айнщайн
Славата е дим, успехът - случайност. Единственото, на което със сигурност може да се разчита на тази земя е неизвестността.
Марк Твен
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща