Цитати на тема "Чувал" - страница 3
Чувал ли си някога прекрасната тишина точно преди зазоряване? Или тишината и спокойствието точно когато свършва бурята? Или може би познавате тишината, когато нямате отговор на зададения ви въпрос, или тишината на селския път през нощта, или очакващата пауза в стая, пълна с хора, когато някой тъкмо се кани да говори, или най-красивото от всичко, в момента, след като вратата се затвори и си сам в цялата къща? Всяка от тях е различна, нали знаеш, и всички са много красиви, ако слушаш внимателно.
Нортън Джъстър
Какво мисля, че се случва, когато умрем? Мисля, че навлизаме в друго състояние на съществуване или друго състояние на съзнанието, което е толкова необикновено различно от реалността, която имаме тук във физическия свят, че езикът, който имаме, все още не е адекватен да опише това друго състояние на съществуване или съзнание. Въз основа на това, което съм чувал от хиляди хора, ние навлизаме в царство на радост, светлина, мир и любов, в което откриваме, че процесът на познание не спира, когато умрем. Вместо това процесът на учене и развитие продължава вечно.
Реймънд Мууди
Въпросът е следният. Изкуствата не са красивите, но неуместни части около границата на реалността. Те са магистралите към центъра на една реалност, която не може да бъде зърната, камо ли схваната по друг начин. Сегашният свят е добър, но разбит и във всеки случай незавършен; изкуството от всякакъв вид ни позволява да разберем този парадокс в многото му измерения. Но сегашният свят е създаден и за нещо, което все още не се е случило. Тя е като цигулка, чакаща да бъде засвирена: красива за гледане, изящна за държане - и въпреки това, ако никога не сте чували такава в ръцете на музикант, няма да повярвате новите измерения на красотата, които тепърва ще се разкриват. Може би изкуството може да покаже нещо от това, може да надникне в бъдещите възможности, бременни в настоящето.
Н. Т. Райт