Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Крал"
Вчера се подчинихме на кралете и навихме вратове пред императорите. Но днес коленичим само пред истината, следваме само красотата и се подчиняваме само на любовта.
Джубран Халил Джубран
Аз наистина съм крал, защото знам как да управлявам себе си.
Пиетро Аретино
Най-голямото ми щастие е да служа на моя милостив Крал и на Страната си и изпитвам завист само към славата; ако е грях да ламтиш за слава, то аз съм най-грешната душа на този свят.
Хорацио Нелсън
Най-ефективният начин да се ограничи демокрацията се състои в това, че правото да се вземат решения да се отнеме от обществото и да се предаде на безотговорни институции: крале и князе, жречески касти, военни хунти, партии с диктаторски пълномощия и съвременни корпорации.
Ноам Чомски
Трудно е да се агитира краля за монархия.
Салвадор Дали
Ние отхвърлихме божественото право на кралете, за да се подчиним на божественото право на експертите.
Харолд Макмилан
Кралят може да бъде само един.
Пабло Ескобар
Всичко, което трябваше да направим беше да обелим малко по малко светилището като лук и щяхме да сме със самия крал.
Хауърд Картър
Идваш при крал, носиш с теб големи молби, тъй като Неговата благодат и сила са такива, които никой не може да поиска твърде много.
Джон Нютън
Кралят може да направи свой поданик кавалер, маркиз, херцог, принц, но да го направи честен човек е извън неговата власт.
Робърт Бърнс
Най-добрите слуги на хората, като най-добрите камериери, трябва да шепнат неприятни истини в ухото на господаря. Придворната глупачка, а не глупавата придворна, която кралят най-малко може да си позволи да загуби.
Уолтър Липман
Хората имат време, те са вечни; само крале са смъртни.
Хайнрих Хайне
При вълците няма крале.
Робин Хоб
Такъв живот, с цялото виждане, ограничено до Точка, и всяко движение до Права линия, ми се струваше неизразимо тъжен; и бях изненадан да забележа жизнеността и жизнерадостта на краля.
Едуин А. Абът
Той е най-щастлив, бил той крал или селянин, който намира спокойствие в дома си.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Кралят е пръв слуга и първо длъжностно лице в държавата.
Фридрих II Велики
Хамбургерът е кралят на всяка питателна закуска.
Куентин Тарантино
Всички, по едно или друго време, сме били изпълнители и много от нас все още са - политици, плейбои, кардинали и крале.
Лорънс Оливие
В Халикарнас, къщата на този най-могъщ цар Мавзол, макар и украсена навсякъде с проконезийски мрамор, има стени, изградени от тухли, които и до днес са с изключителна здравина и са покрити с мазилка, толкова силно полирана, че изглеждат блестящи като стъкло. Този крал не е използвал тухла от бедност; защото той беше пълен с приходи, като владетел на цяла Кария.
Витрувий
Ако една страна е управлявана от крал, короната се слага на главата, ако е от кралица - короната се слага на сърцето.
Мария-Антоанета
В игрите на дами и крале оставяме мечтите си пред вратата и се задоволяваме с това, което имаме. Понякога, ако имаме късмет, все пак успяваме да имаме добър живот.
Мелина Маркета
Убийството на един човек те прави убиец. Убиването на милион души ви прави крал. Убиването на всички тях ви прави Бог.
Франк Перети
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща