Цитати на тема "Ръб" - страница 3
Но по-често намирам, че възрастта е дала вид удобна анонимност. Като цяло не сме особено интересни - чакаме автобус, вървим по улицата; по-младите хора са заети с оразмеряването един на друг, по начина, по който децата в парк ще регистрират само други деца. Не сме точно невидими, но не сме забелязани, което по-скоро ми харесва; оставя ме свободен да правя това, което писателят прави така или иначе, да слушам и да гледам, но с добавената пикантност да се чувствам като че ли съм някакъв наблюдателен пътешественик във времето, на ръба на нещата, свидетелстващ за обичаите на друга епоха.
Пенелъпи Лайвли
Джулия никога не е предполагала, че приемайки приятелството си - чрез приятел на приятел, както се случва във връзките, които имитират живота, без всъщност да го докосват – тя е на път да навлезе в онези сенчести територии, където виртуалните приключения губят първоначалната си простота на повърхността. Те бягат без препятствия. И ставайки истина, те са изпълнени с неочаквани ръбове, с остри върхове, в които тези, които се спъват, се нараняват.
Пино Кориас
Може би любовта е незначителна лудост. И както при лудостта, това е непоносимо само. Единственият човек, който може да ни облекчи, разбира се, е единственият човек, при когото не можем да отидем: този, когото обичаме. Затова вместо това ние търсим съюзници, дори сред непознати и съпруги, колеги пациенти, които, ако не могат да докоснат ръба на нашата конкретна скръб, са почувствали нещо, което прорязва почти толкова дълбоко.
Андрю Шон Гриър
Опитът да потвърдим нашата солидност е много болезнен. Постоянно откриваме, че внезапно се изплъзваме от ръба на пода, който сякаш се простираше безкрайно. След това трябва да се опитаме да се спасим от смъртта, като незабавно изградим разширение към пода, за да го направим отново безкраен. Мислим си, че сме в безопасност на нашия привидно здрав под, но след това отново се изплъзваме и трябва да изградим ново разширение. Ние не осъзнаваме, че целият процес е ненужен, че не се нуждаем от под, на който да стоим, че сме строили всички тези етажи на нивото на земята. Никога не е имало опасност от падане или нужда от опора.
Чогям Трунгпа