Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Служба" - страница 2
Трябва да мразя да мисля, че Сенатът ми беше толкова уморен в началото на службата ми, колкото и аз в Сената в края.
Чарлс Дауес
Намирам разлика в британската шпионска фантастика и американската шпионска фантастика. В американската версия това е по-милитаристично, отчасти защото ЦРУ има повече от военния състав. Докато MI6 е по-скоро церебрална, базирана на разузнаване, базирана на взаимоотношения служба, т.е. всичко, което те правят, е да наемат хора, за да извлекат информация от тях.
Чарлс Къминг
Аз съм противник на войната и на военните приготовления и противник на универсалната военна подготовка и наборната военна служба; но изцяло освен този въпрос, считам, че сегрегацията в която и да е част от политиката на тялото е акт на робство и акт на война.
Баярд Ръстин
Това се случи с хората. В Конституцията се казва за хората, от хората, за хората... но хората, които влязоха в службата, влязоха в длъжност и забравиха за хората.
Бил Козби
Тук, у дома, когато американците стояха в дълги опашки, за да дават кръв след атаката срещу Световния търговски център и Пентагона, ние пропиляхме очевидната възможност да превърнем службата отново в благородна кауза и да възродим американския дух на общност.
Джо Байдън
Исус е център, хората са централни. Това е уравнение за здрава младежка служба.
Дъг Фийлдс
Нашата цел, докато сме на тази земя, е да надхвърлим илюзиите си и да открием вродената сила на нашия дух. Ние сме отговорни за това, което създаваме, и затова трябва да се научим да действаме и мислим с любов и мъдрост и да живеем в служба на другите и на целия живот.
Каролайн Мис
Не навсякъде работи по същия начин. Американците са най-лековерни, защото не обичат да отказват молби на колеги. Хората в страните от бившия съветски блок са по-малко доверчиви, може би поради предишния си опит с тайните служби на техните страни.
Кевин Митник
След приключване на военната си служба се върнах във фабриката и в профсъюза.
Леон Жуо
Главното за мене беше службата на Родината, на моя народ. И с чиста съвест мога да кажа: Аз направих всичко, за да изпълня този свой дълг. Настоящата книга е, може би, последното от всичко, което се считам длъжен да извърша.
Георгий Жуков
Както се казва в известни кръгове, той (Прохоров) е осребрил, има пари. Той ходи по различни служби, дойде при мен наскоро, с него сме в добри отношения, той търси различни приложения за тези средства. А задълженията трябва да се изпълняват.
Владимир Путин
Но ние също трябва да помним, че делото на Христос, делото на християнина, не е само добре извършена човешка служба; Делото на християнина се различава от работата на всеки човек по това, че всяко действие на християнина трябва да бъде действие на самия Бог чрез него.
Антоний Сурожски
Службата без скромност е егоизъм и самоувереност.
Махатма Ганди
Реформата (на държавната служба) трябва да бъде задълбочена, радикална и завършена.
Ръдърфорд Хейс
При хората е типично единомислието, при властите - единоначалието, в църковната служба единогласието.
Святослав Логинов
Човешкия живот на земята не е просто военна служба, а бой.
Франческо Петрарка
Дребните хора, търсещи голямо богатство или власт, твърде често и твърде дълго са превръщали дори най-високите нива на обществена служба в обикновена лична възможност.
Бари Голдуотър
Посветете себе си на служба на другите.
Брайън Трейси
Растежът на душата е нашата цел и има много начини да насърчим този растеж, като например чрез любов, природа, излекуване на раните ни, прошка и служба. Душата расте добре, когато дава и получава любов. Подхранвам душата си ежедневно, като обичам другите и съм уязвим към тяхната любов. В крайна сметка любовта е глагол, дума за действие, а не съществително.
Джоан Борисенко
Работата е живот за мен, тя е единственият смисъл в живота - и към нея имам почти религиозна вяра, че службата е всичко.
Лорънс Оливие
Ако си беден, изпаднал, закъсал, отрупан с дългове и никъде не можеш да намериш пари, остава ти да направиш само едно: "Да се скараш с началника си, за да те уволни от малката служба, която заемаш. От подобен див героизъм понякога се уплашва самата съдба и току видиш - обърнала работата към по-добро."
Димитър Подвързачов
Моите ВИП пациенти често съжаляват за толкова много неща на смъртния си одър. Те съжаляват за горчивината, която ще оставят в сърцата на хората. Те осъзнават, че нито пари, нито църковна служба, нито възхвала, нито погребално шествие, независимо колко сложно, могат да премахнат наследството на подъл дух.
Абрахам Вергезе
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща