Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Белег" - страница 2
Те са просто белези, а не смъртни рани и трябва да ги използвате, за да ви движат напред.
Питър Дейвид
Започнах да пиша, след като слушах страхотни истории като дете в Луизиана, където белегът на човек беше неговата или нейната способност да бъде разказвач. Също така започвам да пиша като професионална актриса, чието тяло е обучено да слуша, да подушва и да се вживява в героите без преценка.
Ребека Уелс
Абсолютното пространство, тоест белегът, към който би било необходимо да се отнесе земята, за да се знае дали тя наистина се движи, няма обективно съществуване.
Жул Анри Поанкаре
Добротата и състраданието към всички живи същества са белег на цивилизованото общество. И обратно, жестокостта, независимо дали е насочена срещу хора или срещу животни, не е изключителната провинция на нито една култура или общност от хора.
Сесар Чавес
Винаги съм се интересувал от минали животи, защото те са белег за това, което ни създава.
Силвия Браун
Смешното е, че идеята за популярност - дори използването на думата "популярен" - е нещо, което почти отсъстваше от живота ми от прогимназията. Всъщност отличителният белег на живота след прогимназията изглежда беше загубата на популярност като основна грижа.
Сюзън Орлийн
Ето защо се забъркваме с други хора, нали? Не само за телата им, но и за всичко останало - мечтите им, белезите им и историите им.
Том Перота
Красота, удоволствие, свобода и много сън: това са отличителните белези на успешната почивка на безделник. Пътуването не трябва да е тежка работа.
Том Ходжкинсън
И трябва да пия кисел ейл, трябва, но никога досега не съм се предавал на мъж и то без рана или белег по тялото си. Нито, когато се замисля, няма да се поддам сега.
Хауърд Пайл
Хората казват, че си роден невинен, но това не е вярно. Наследяваш всякакви неща, за които не можеш да направиш нищо. Наследяваш своята идентичност, своята история, като белег по рождение, който не можеш да измиеш. ... Ние се раждаме с обърнати назад глави, но майка ми казва, че трябва да се изправим пред бъдещето сега. Трябва да спечелите собствената си невинност, казва тя. Трябва да пораснеш и да станеш невинен.
Хюго Хамилтън
Е, книгите ми - мисля, че един от отличителните белези на моите трилъри е, че те са базирани на действителността.
Брад Тор
Любовните истории се пишат в милиметри и милисекунди с бърз, тъп молив, чиито белези едва виждате, те се пишат в мили и еони с длето отстрани на върха на планината.
Габриел Зевин
Кой съм аз без раните си? Или белезите са мое лице, миналото ми е моят живот.
Джанет Фич
В старите дни всички пееха. От вас се очакваше да пеете, както и да говорите. Беше белег на културния човек да пее.
Ленард Бърнстейн
Всички гледат породата, търсят расови белези, а пък има в природата удивителни мелези. Тъй че както при хората, приятелче мое, и при нас е по-важно сърцето какво е.
Валери Петров
Земята, подобно на нашата собствена кожа, е обречена да носи белезите от древни рани.
Фернан Бродел
...този законопроект ще изисква създаването на федерална полиция с огромни размери. Също така е честно да доведе до развитието на психология на "доносник" в големи области от нашия национален живот - съседи, шпиониращи съседи, работници, шпиониращи работници, бизнес, шпиониращ бизнесмени - дали тези, които биха тормозили своите съграждани за егоистични и тесни цели ще имат достатъчно стимули да го направят. Това, федералната полицейска сила, психология на "доносник", са отличителните белези на полицейската държава и ориентири в разрушаването на едно свободно общество.
Бари Голдуотър
Постоянното внимание към работата, която ни поверява Бог, е белег на твърдото благочестие.
Джон Уесли
...най-страшният клиент за адвокатът е невинен клиент. Защото ако се прецакаш и той отиде в затвора, това ще остави белег в душата ти за цял живот.
Майкъл Конъли
Прошката е скалпел, който премахва емоционалните белези.
Максуел Малц
Моите белези ме учат, че съм по-силен от това, което ги е причинило.
Манал Ал-Шариф
Белегът никога не става здрава плът, но той спира кръвотечението.
Робин Хоб
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща