Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Белег"
Сърцето няма бръчки, а само белези.
Колет
Любезността е също такъв белег на джентълмена, както и смелостта.
Теодор Рузвелт
От страданието са се появили най-силните души; най-масовите герои са изпечени с белези.
Джубран Халил Джубран
Мисля, че е един от белезите в нашата култура, че имаме твърде високо мнение за себе си. Ние се подравняваме с ангелите, вместо с висшите примати.
Анджела Картър
Да не се правят никакви отстъпки в живота е белег на безразсъдство.
Демокрит
Войникът преди всичко се моли за мир, защото именно войникът трябва да страда и да понесе най-дълбоките рани и белези на войната.
Дъглас Макартър
Случайностите са белези върху тялото на съдбата.
Карлос Руис Сафон
Който обича, той носи белези.
Алфред дьо Мюсе
Може би идваме на този свят, за да търсим любовта, за да я намерим и после да я изгубим, и после отново и отново все същото. С всяка нова любов се раждаме повторно и с всяка любов, която приключва, в сърцата ни се отваря рана. Аз съм покрита с горди белези.
Исабел Алиенде
Още веднъж усещам белезите от стария пламък.
Вергилий
Белегът на нашето време е отвращението му от наложените модели.
Маршал Маклуън
Отличителен белег на куража, Алекс, е смелостта да се сблъскаш с дори неприятни гледни точки.
Дейвид Брин
Не съжалявам за преживените страдания, нося белезите си като медали, знам, че свободата има висока цена, толкова висока, колкото е цената на робството; единствената разлика се състои в това, че плащаш на друго сърце и с усмивка, макар и понякога усмивката да е придружена от сълзи.
Паулу Коелю
Уважението към крехкостта и важността на индивидуалния живот все още е белегът на един образован човек.
Норман Казънс
Да се радваш на живота, да намериш света красив и възхитителен за живеене, бе белег на гръцкия дух, който го отличаваше от всичко, което беше минало преди. Това е жизненоважна разлика.
Едит Хамилтън
Не е лошо да си различен. Понякога това е белегът, че си много много талантлив.
Крис ван Алсбърг
Белегът е знак за сила... знакът на оцелял.
Лори Халсе Андерсен
Белег на посредственост е да се търси прецедент.
Норман Мейлър
Търсенето на истината в името на истината е белег на историка.
Базил Лидъл Харт
Скептицизмът е белегът и дори преструвката на образованият ум.
Джон Дюи
Който се смее над белега, не познава какво е рана.
Уилям Шекспир
Християнството е единствената религия, чийто Бог носи белезите на злото.
Ос Гинес
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща