Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Заплата" - страница 4
Не служи на двама господаря на една заплати.
Веслав Брудзински
Имам приятелка учителка, която се изнервя, когато има 200 долара в нейната банкова сметка. Но поне знае, че след седмица ще получи друга заплата.
Габи Хофман
Никой не трябва да има право да финансира политически партии, освен ако не плаща поне 30% данък върху всички доходи над средната заплата. Ако това правило се приложи, партията на Торите ще бъде фалирана за една нощ.
Гай Стендинг
Хората в прекариата разчитат много на паричните заплати.
Гай Стендинг
Глобализацията започна това, което трябва да се нарече Голямото сближаване, създавайки глобализиращ се пазар на труда, на който заплатите в развиващите се пазарни икономики бавно се сближават със заплатите в богатите икономики, генерирайки постоянен спад на реалните заплати в цяла Европа.
Гай Стендинг
Капитализмът на социалната държава от ХХ век беше исторически уникален с това, че националният доход беше разделен между заплати и печалби, труд и капитал.
Гай Стендинг
Ако имате базов доход, това би означавало, че всеки ще има база, върху която спечелените му доходи ще бъдат облагани със стандартната данъчна ставка. Това би увеличило стимула за работа на ниски заплати.
Гай Стендинг
Работните заплати просто ще подчертаят растежа на нископлатения, несигурен пазар на труда.
Гай Стендинг
Санкциите и работните заплати улесняват работодателите да налагат несигурни практики на отчаяни хора.
Гай Стендинг
Няма недостойна работа. Има малка заплата.
Галина Гончарова
Дори един магьосник би имал големи трудности да отмени икономическия закон, че по-високите минимални заплати намаляват заетостта. Тъй като политиците не са магьосници, те не трябва да се опитват.
Гари Бекер
Родителите ми постоянно се страхуваха, че ще загубят работата си. Идеята, че винаги сме били на заплата далеч от бедствието, беше пробила в мен.
Гари Щейнгарт
Хората са готови да работят безплатно и са готови да работят срещу разумна заплата; но им предложи само малко плащане и те ще си тръгнат.
Дан Ариели
Ако единствената причина хората да влизат и да правят нещо във вашия офис е, че им давате заплата, не съм сигурен, че имате най-продуктивното работно място там.
Даниъл Пинк
На кръста в свята любов Бог чрез Христос заплати пълното наказание за нашето неподчинение.
Джон Стот
Теорията за определянето на заплатите на свободния пазар е просто специален случай на общата теория за стойността. Заплатите са цената на труда.
Джон Хикс
В Гърция, Италия и в по-малка степен във Франция неустойчивите намаления на данъци и разходната добавка се добавят към оценките на домакинствата за тяхното частно богатство спрямо доходите им от заплати.
Едмунд Фелпс
Вечно бижу, подобно на перли или обеци, има дълготрайна стойност. Купих си винтидж пръстен за 600 долара с първата ми заплата; Смятам да го предам на дъщеря ми.
Иванка Тръмп
Кристиано капризничи, понеже е роден да побеждава, а Реал е спечелил малко титли за последните години. Така, че не става дума за заплата - парите не го вълнуват. Всичко е в амбициите. А защото само Кристиано води Реал към победите, но често тези усилия не стигат. Той иска да встъпи в отбор, способен на големи достижения.
Луиш Фиго
Това, че си американец, не означава, че имаш гарантирана висока заплата. Трябва да сте продуктивни, а ние трябва да създадем много евтино, ефективно място за правене на бизнес и ние оставихме всичко това да се изплъзне в Америка.
Майкъл Портър
Жените познават проклятието на благотворителността, защото цивилизованите обичаи винаги са предвиждали да им се подхвърля евтина милостиня, а не да им се дават добри заплати.
Ребека Уест
Добротата не може да се получи с никакво образование. Човек може да има и 10 дипломи и да бъде мерзавец, и да изживее страшно живота си. А може да бъде и скромен, но ако в сърцето си има доброта и любов, то той ще бъде щастлив. А какво повече от щастие е нужно на човека? Щастието не се измерва с положението в обществото, заплатата или други подобни материални фактори. Щастието е вътрешно състояние на душата.
Кирил Московски
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
Следваща