Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Заплата"
Песимизма - въпрос на темперамент, оптимизма - въпрос на заплата.
Дон Аминадо
Само в мечтите си сме свободни. През останалото време имаме нужда от заплата.
Тери Пратчет
Трите най-опасни зависимости: хероин, въглехидрати и месечна заплата.
Насим Никълъс Талеб
Ако ти е нужна мотивация, мисли за заплатата ти в петък.
Ноел Кауърд
Чиновниците - това са търтеи, пишещи закони, по които човек не би преживял. Защо възнаграждението на министрите е постоянно и независимо от това, добре или лошо живее населението? Ако заплатата на бюрократите върви нагоре или надолу в зависимост от уровена на живот на народа, тогава тези глупаца по-малко биха писали закони, а повече биха мислили.
Ото фон Бисмарк
Моят живот е толкова прекрасен, че аз не бих се съгласила да се върна назад във времето, даже ако добре ми заплатите за това!
Сандра Бълок
В онова първобитно състояние на обществото, което предшества присвояването на земя като частна собственост и натрупването на капитал, целият продукт на труда е принадлежал на работника. Не му се е налагало да го разделя нито със земевладелеца, нито със стопанина. Ако това състояние се беше съхранило, то трудовата работна заплата би нараствала заедно с увеличението на трудовите производителни сили.
Адам Смит
През ума му мина мисъл: Как карате бедните да се чувстват заможни, когато заплатите са в застой? Давате им евтини заеми.
Майкъл Луис
Американските работници няма да могат да се конкурират справедливо за работа, докато компаниите не трябва да плащат по-високи заплати в страни като Китай и Индия.
Анди Стърн
Между снимките аз винаги си пускам брада, докато някой не ми заплати за това, че да я обръсна!
Джеймс Макавой
Ако вземете заплатата, спечелете я. Винаги правете всичко възможно. Дори когато никой друг не гледа, вие винаги сте. Не се разочаровайте.
Колин Пауъл
Вече не е неписан закон на американския капитализъм, че индустрията ще се опитва да поддържа заплатите на ниво, което позволява една заплата да издържа семейството.
Кристофър Лаш
Когато някой актьор дойде при мен и поиска да обсъдим ролята му, аз му казвам: "Всичко е в сценария". Ако той попита: "Но каква ми е мотивацията?", аз казвам: "Заплатата ти".
Алфред Хичкок
Просто е удивително колко важна е вашата работа, когато трябва да отделите време от нея, и колко е маловажно, когато поискате увеличение на заплатата.
Робърт Орбън
Уолмарт предоставя смразяващ пример за вредата, която могат да нанесат корпорациите с ниски заплати, които не са обединени в организацията и техният бизнес модел ще определи стандартите за нашите деца, освен ако не направим нещо сега. Уолмарт е канализационната тръба, през която се измиват добрите работни места.
Анди Стърн
Знаеш ли, от 17-годишна възраст заплатата ми идваше от готвене и работа в кухни.
Антъни Бурдейн
Мисля, че трябва да увеличим минималната заплата и мисля, че 15 долара е добро начало.
Антъни Бурдейн
Не търся заплата.
Хауърд Стърн
Децата ми бяха научени в ранна възраст как работят парите и че те идват от упорита работа. Те са на комисионна - а не на надбавка - от малки. Научиха, че ако работят около къщата, получават заплата. Ако не са работили, не са получавали заплата.
Дейв Рамзи
Идеята, че служителите и компаниите имат социален договор помежду си, който надхвърля заплата, до голяма степен изчезна в бизнеса на САЩ.
Алекс Беренсън
Сега съвременните икономики имат много ефективен механизъм за решаване дали заплатите наистина са твърде високи: това се нарича свободен пазар. Така се определят заплатите на повечето хора, в края на краищата, включително тези на бейзболистите от главната лига и европейските футболисти.
Джеймс Суровецки
Работниците, които идват в САЩ, виждат как заплатите и жизнения им стандарт се повишават рязко, просто като преминат границата. Това е хубаво нещо и е един от най-добрите аргументи за имиграционната реформа, дори ако рядко ще чуете политик да го направи.
Джеймс Суровецки
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща