Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Натиск"
Сега отношението ми към ските е различно. Научих се да оказвам по-малко натиск върху себе си и върху ръбовете на ските си, когато се състезавам, за да се държа повече под контрол.
Херман Майер
Човек намира граници, като ги натиска.
Хърбърт Саймън
В допълнение към властта си над правителството, основаваща се на държавно финансиране и лично влияние, банкерите могат да направляват правителствата по начини, по които им се иска да бъдат подложени на друг натиск.
Карол Куигли
Подлагах се под огромен натиск, за да успея.
Кени Далглиш
Възможността може да почука на вратата само веднъж. А изкушението постоянно натиска звънеца на вратата.
Опра Уинфри
Може би изпитвате натиск да бъдете позитивни, защото толкова много хора разчитат на вашата добра, фалшиво-положителна енергия? Ако случаят е такъв, прецакайте всички останали. Ти не си бутилка валиум.
Огастин Бъроуз
Може би хората приличат повече на земята, отколкото знаем. Може би имат разломи, които рано или късно ще се разцепят под натиск.
Ребека Уелс
Не че свободата гарантира щастие. Всъщност да бъдеш свободен означаваше да живееш в отсъствие. Отговорности, лоялност, натиск, който очакванията налагат.
Стивън Ериксън
Икономическото бедствие, политическият натиск и социалното злословие вече ни прогонват от домовете и гробовете ни. Евреите вече постоянно се местят от място на място.
Теодор Херцел
Професионалните администратори - особено тези на по-високи нива - изпълняват ключови роли на границата на организацията, между професионалистите вътре и заинтересованите страни - правителства, асоциации на клиенти и т.н. - отвън. От една страна, от администраторите се очаква да защитават автономията на професионалистите, да ги "буферират" от външен натиск. От друга страна, от администраторите се очаква да ухажват тези външни лица да подкрепят организацията, както морално, така и финансово. По този начин външните роли на мениджъра - поддържане на контакти за връзка, действайки като фигурант и говорител в качеството на връзки с обществеността, преговаряйки с външни агенции - се очертават като основни в професионалната администрация.
Хенри Минцбърг
На моята възраст трябва да проверите дали всичко е наред. Оказвам голям натиск върху тялото си и понякога чувствам болка в гърба и коленете, така че трябва да съм сигурен, че мога да продължа да тренирам здраво, преди да продължа.
Херман Майер
В свят с разнообразни интерфейси, постоянно променящите езици, системи и услуги, под непрестанният натиск на обстоятелствата, ние често губим от поглед главните принципи, които трябва да бъдат основание за всяка добра програма, - простота, яснота и универсалност.
Браян Керниган
Това, което не разбираме от двете страни, е, че колкото повече натиск оказваме върху нашите вредители, толкова повече ги караме да еволюират около натиска. Налягането е еволюционно налягане; това, което не успяваме да разберем, е самата еволюция.
Джонатан Уийнър
Сега главният враг на християнството е ислямът. Моята позиция е еднозначна. Ислямът е негативна религия. Европа отрекла се от християнските ценности, отстъпва под неговият натиск.
Елена Чудинова
Традиционното християнско отношение към човешката личност беше, че човешката природа е по същество добра и че тя се формира и модифицира от социалния натиск и обучение.
Карол Куигли
Не мъкнете със себе си големи обози – главното е бързина и натиск; вашият хляб е в обоза и раниците на врага.
Александър Суворов
Мисля, че да се омъжиш за някой, който не е знаменитост, просто отнема много натиск.
Мат Деймън
Мисля, че феминистките определено са подценявали ролята, която жените са имали в исторически план. Мисля, че бих била несигурна, ако трябва да бъда мъж; има толкова голям натиск върху вас.
Вивиан Уестууд
Популярността е натиск, но той помага да станеш по-добър.
Майли Сайръс
Ако има нещо, което френските мюсюлмани искат, то е да се освободят от ежедневния натиск, упражняван върху тях от ислямските фундаменталисти.
Марин Льо Пен
Да знаеш какво е това истинско аз без социален натиск означава да познаваш истинската си природа.
Марта Бек
Получавате социален натиск от родителите си, които ви учат да обръщате внимание на определени неща, а не на други. Получаваш го в училище.
Марта Бек
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща