Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Отражение" - страница 5
Числото е Слово, но не е реч; то е вълна и светлина, въпреки че никой не го вижда; то е ритъм и музика, въпреки че никой не го чува. Неговите вариации са безгранични и все пак то е неизменно. Всяка форма на живот е отделно отражение на Числото.
Морис Дрюон
Единствено блясъкът на искреността ми е привличал всякога, когато е давал отражение у мен.
Пол Елюар
Странното ми поведение е отражение на натоварената ми работа.
Ръсел Кроу
Отборът трябва да бъде отражение на личността на треньора. Моите отбори бяха арогантни и противни.
Ал Макгуайър
Лицето на страната е отражение на гримасата на нейните закони.
Генадий Малкин
Любовта не е езеро, в което всеки може да види отражението си. Любовта има своите приливи и отливи. Крушения, потънали градове, октоподи, бури, сандъци със злато и перли. Но перлите се намират на дълбоко.
Ерих Мария Ремарк
Това е (липсата на общуване между хората в ноеговите картини – бел.ред.) вероятно отражение на моята собствена, ако мога така да я нарека, самотност. Не знам. Може би е цялостно човешко състояние.
Едуард Хопър
Любовта на един мъж е отражение на характера му. Ако мъжът е сприхав, любовта му ще е пълна с кавги. Ако е спокоен и добър, любовта му е балсам. Ако се самосъжалява през цялото време, любовта му ще се превърне на прах. Ако е весел, любовта му ще прелива от веселие. Преди да хлътнеш по някоя жена, трябва да се запиташ каква любов можеш да й дадеш.
Елиф Шафак
За трудящия се човек всяка война е разорителна; за него е от полза сама тази война, която се води за отблъскване на враговете извън пределите на родината му." - "Человеку трудящемуся разорительна всякая война; полезна для него только та война, которая ведется для отражения врагов от пределов отечества.
Николай Чернишевски
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
Следваща