Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Луна" - страница 5
Луната е слънцето на статуите.
Жан Кокто
Държавниците харчат огромни средства-пари, за да отидат до Луната и Марс. А скромни светогорски монаси с коричка сух хляб стигат до Господа Бога.
Паисий Светогорец
Любовта е като отиването на Луната - мислиш кой знае какво, а то и там - пръст и камъни.
Борис Димовски
В любовта безплатна е само луната.
Янина Ипохорска
По-лесно виждаме петната на луната, отколкото величествения й блясък.
Стоян Миленков
Гледката в къмпинга, с всички тия хора наизлезли, все едно да си събират прането, с цялата шарения литвала във въздуха, с плющенето на знамена, които са били палатки, прилича на панаир на луди. Бездомните луди събират каквото могат - на луната светлина виждат, че не е тяхно и го хвърлят пак на вятъра.
Любомир Николов
Луната, като пъп на бременна беше изпъкнала върху нощния небосклон. Тежеше надглавата ми и поляризираната и светлина делеше реалността на независими плоскости. Не бе Лунадалечна и измръзнала, а бе любопитна и ме наблюдаваше втренчено и следеше движенията ми. Да, лично мен. Чувствах го по изстиналата кръв, която се бе сгъстила като желе и трудно вървеше във вените ми.
Любомир Николов
Щом изгрее луна, все бленувам с тъга за прекрасната Анабел Ли и живея с мечта за таз нежна снага на богинята Анабел Ли. А щом падне нощта, лягам аз до гръдта на моята любов, невеста и съдба, и пак сме заедно както преди там в гроба й до морските вълни.
Едгар Алън По
А то ти казвам такава хубава есен рядко се е случвала преди. Нощта се е изсипала като жълтък в паница, с една голяма оранжева луна. Пълнолуние. Свети силно и за момента сигурно сбъдна мечтата на кмета в селото ни да има улично осветление.
Добромир Славчев
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
Следваща