Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Родина" - страница 3
Научете и се ужасете: моята истинска родина е леглото, в което спи жена ми.
Марио Варгас Льоса
За всеки изгнаник родината е езика, на който той не престава да говори.
Мирча Елиаде
Природата ни се появи като родина, а родината се превърна в отечество.
Михаил Пришвин
Бъдете, а не казвайте - девиз, който трябва да носи в себе си всеки гражданин, обичащ своята родина. Да служиш на истината - както в научен, така и в моралния смисъл на думата. Бъди човек.
Николай Пирогов
Аз съм богат на хора, които обичам и които ме обичат, богат на земя и родина.
Пабло Неруда
Да, това беше град, в който пулсът на империята беше усетен в пълна степен. И когато се върнахме, ритъмът му започна да определя движенията и мислите ни. Разтворихме се в снежния дъх на родината си.
Андрей Макин
В мен има не копнеж по родината, а копнеж по чужбина.
Фьодор Тютчев
За какво, за какво, Господи, трябваше да се родя в тази проклета държава от Теб?! Парадоксът е, че я обичам и мразя еднакво. Мога да дам живота си за любимата ненавиждана Родина. Но само за Родината, но не и за нейните управници.
Вячеслав Миронов
Ние не можем да сменим родината си. Нека сменим темата.
Джеймс Джойс
Човек има право да счита за своя малка родина Слънчевата система.
Виктор Шендерович
Религиите на по-високите култури не са по-развити, а просто по-други. Примитивните религии нямат родина, също като облаците и вятъра.
Освалд Шпенглер
Хората се променят. Когато напуснеш родината си, си като изкоренено растение. Някои стават груби и никога повече не цъфтят.
Абрахам Вергезе
Мюсюлманите знаят, че ислямът се сблъсква със западната цивилизация. Те не се притесняват да изберат исляма пред новата си родина, като сирийците в Германия или сомалийците в държавния университет в Охайо. Те са много открити и честни в анкетите, защото знаят, че няма от какво да се страхуват от правителствата, които ги посрещнаха с отворени обятия.
Майло Янопулос
Човек обича родината си така, както обича член на семейството. И понякога този член на семейството прави наистина неудобни, гадни неща. Но все още ги обичаш.
Мат Таиби
След 1957 г. Израел трябваше да изчака 10 пълни години, за да флагът му отново да прелети над освободената част от родината.
Менахем Бегин
- Те се връщат в родината си и споделят наслади. Те разказват на приятелите си за живота ни, описват какви сме. И щом говорят за нас, ние никога няма да изчезнем.
Мери Лин Брахт
Обичам родината си, но това е абсурдна страна. Политиката във Филипините е като спорта за зрители!
Мигел Сихуко
В края на краищата, оръжието не е трактор и не е комбайн, не е сеялка и не е плуг. Земята няма да изореш, хляб няма да израсте. Но без него няма да защитим родната земя, няма да предпазим от врага своята родина, своя народ.
Михаил Калашников
Тежкото положение на ужасените централноамерикански деца, които са се наводнили през границата на САЩ, за да избегнат насилието и бедността в родината си, предизвика страстен и често ожесточен дебат във Вашингтон.
Оскар Ариас Санчес
За себе си съм си родина, а моето знаме е моята носна кърпа.
Райнхолд Меснер
Никъде няма да научите толкова много нови неща, колкото в една толкова различна страна от вашата родина.
Р. А. Салваторе
Независимо дали любовта към приятеля, любовта към родината, любовта към Бога или дори любовта към врага - любовта ни разкрива наистина чудотворната природа на човешкия дух.
Рута Сепетис
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
Следваща