Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Родина" - страница 2
Патриотизмът не е само любов към Родината. Това е нещо мног повече... Това е съзнанието за своята неотделимост от Родината и неотлъчното преживяване заедно с нея на нейните щастливи и нещастни дни.
Алексей Толстой
Войната е варварство ако нападаш мирните си съседи, но свещен дълг ако защитаваш родината си.
Ги дьо Мопасан
Къде може да се намери любовта към родината и вeрността към общата воля, ако не при самият народ?
Максимилиан Робеспиер
Философия - носталгия по родината, желание да се върнеш у дома.
Новалис
Когато държава започва да убива хора, тя винаги именува себе си Родина.
Аугуст Стриндберг
Моята родина е там, където е моята библиотека.
Еразъм Ротердамски
Опитвам се да убедя семейството си да прекарва повече време в Китай. Не е забавно да си в изгнание. Дори не мога да разбера основните 26 букви, камо ли да оперирам, на английски. Често чувствам, че въпреки че съм намерил небето на свободата над главата си, съм загубил почвата, на която стоя. Трябва да се върна в родината си, където мога да намеря вдъхновение.
Ма Дзиен
Вместо на родината държа на метаморфозите на света.
Нели Закс
Бих умрял за родината си, но никога не бих могъл да оставя страната ми да умре за мен.
Нийл Кинък
Преди много време прочетох в книга, че родината на жената е навсякъде, където тя се е влюбила.
Антонио Лобо Антунеш
С напредването на технологиите също се използва технологията на терористите за комуникация - както за вдъхновение, така и за вербуване. Широкото използване на технологиите разпространява постоянното терористично послание, за да атакува интересите на САЩ, независимо дали в родината или в чужбина.
Джеймс Коми
Бог и Родина - безпогрешна двойка, чийто рекорд, що се отнася до гнет и пролята кръв, не може да бъде надминат от никого.
Луис Бунюел
Главното за мене беше службата на Родината, на моя народ. И с чиста съвест мога да кажа: Аз направих всичко, за да изпълня този свой дълг. Настоящата книга е, може би, последното от всичко, което се считам длъжен да извърша.
Георгий Жуков
Дните на най-големите ми радости съвпаднаха с радостите на Отечеството. Тревогите на Родината, нейните загуби и огорчения винаги са ме вълнували много повече от моите лични.
Георгий Жуков
Спомняйки си съвместната работа с офицерите от старата армия, трябва да кажа, че в по-голямата си част това бяха честни, добросъвестни и предани на Родината си синове на нашия народ. Когато се налагаше да дават живота си в бой с враговете, те отиваха без да трепнат, с достойнство и воинска доблест.
Георгий Жуков
Историята, тази героична родина във времето, днес вече не удовлетворява евреите: те са завоювали правото си на родина в пространството.
Франц Кафка
Искам да ви кажа, че ние не отблъскваме никого, не клеветим и не се лепваме с никого, напротив, призоваваме всички да се обединим около нашата страна. Разбира се, всички, които смятат нашата Русия за своя родина, които са готови да я ценят, ценят и вярват в нея.
Владимир Путин
Продължават престъпно провежданите атаки на едно и също място, а последствията от тъпотата и недисциплинираноста на пишман-организаторите хората ги заплащат с хиляди животи, без никаква полза за Родината. Ако искате да останете на заеманата от Вас длъжност, то аз настоявам: Да се прекратят престъпните фронтални атаки към населения пункт. Да се прекратят фронталните атаки срещу височини с добър обстрел; Да се настъпва само по овразите, горите и слабо обстрелваните местности... За изпълнението да ми се донесе до знание...
Георгий Жуков
И ние молим всички да не гледат през хълма, да не бягат наляво, настрани и да не предават родината си. Но да бъдат с нас, да работят за нея и за нейния народ и да я обичат по начина, по който го правим, с цялото си сърце.
Владимир Путин
Виждам, че някои ваши колеги прокарват теорията, че г-н Скрипал е едва ли не правозащитник. Той е просто шпионин. Предател на Родината. Има такова нещо - предател на родината. Ето го и един от тях. Представете си: изведнъж имате човек, който предава страната си. Как ще реагирате на него? Някой представител на която и да е държава да седи тук? Той е просто копеле, това е всичко.
Владимир Путин
Не разбирам защо превоза на тоалетна хартия за натовците се счита за предателство спрямо родината?
Дмитрий Рогозин
Бъди гражданин, защото родината е необходима и за твоята безопасност, и за твоето удоволствие, и за твоето благополучие.
Клод Адриан Хелвеций
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща