Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Родина"
Приятно и почетно е да умреш за родината.
Хораций
Искам от вас да запомните, че никое копеле не печели войната като загива за родината си. Печели я като накара другото нещастно копеле да загине за своята.
Джордж Патън
Това е моята родина, никой не може да ме изгони.
Ясер Арафат
Да защитаваме природата означава да защитаваме родината.
Михаил Пришвин
Патриот - това е човек, служещ на родината, а родината - това е преди всичко народа.
Николай Чернишевски
За мен целият свят е моя родина, и всяка война ме ужасява, като кръвопролитие в моето семейство.
Хелън Келър
Ционизмът изисква публично призната и законно защитена родина в Палестина за еврейския народ. Тази платформа е неизменна.
Теодор Херцел
Любовта към родината започва със семейството.
Френсис Бейкън
Моята родина - там, където има свобода.
Томас Джеферсън
Истинското мъжество на просветените народи се състои в готовността към саможертва в името на родината.
Георг Хегел
Защитата на Родината е и защита и на своето достойнство.
Николай Рьорих
На първо място, си длъжен към в родината си, тъй като към приятелите - истината.
Пьотър Чаадаев
Ако някой говори за любовта си към родината си, той очаква да му заплатят.
Хенри Луис Менкен
Родината е олтар, а не пиедестал.
Хосе Марти
Възможно ли е да взема родината под подметките на ботушите ми?
Жорж Дантон
Родината е там, където се чувстваш свободно.
Абу ал Фарадж
Мир в родината, мир в света.
Мустафа Кемал Ататюрк
В това е смисълът на нашето пребиваване на земята: да мислим и да търсим, и да се вслушваме в далечните изчезнали звуци, защото отвъд тях е нашата истинска родина.
Херман Хесе
Германия е нашата родина; Европа е нашето бъдеще.
Хелмут Кол
Ние, германците, сме се поучили от историята. Ние сме миролюбив, свободолюбив народ. За нас любовта към родината, любовта към свободата и духът на добросъседство винаги са заедно.
Хелмут Кол
И димът в родината ни е сладък и приятен.
Александър Грибоедов
Никой не се ражда космополит, и всеки има своя родина. Как да не загубиш връзка с нея и да живееш пълноценен живот? Това трябва да се научи.
Жан Рено
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща