Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изход" - страница 2
Четенето дава на човек възможността за изход от реалността тъй като отваряйки книгата, аз се потапям в нея, без следа. Това е единствената причина, поради която в детството си аз не избягах от родният ми дом.
Дийн Кунц
Съпоставяйки ума си със себе си, вие се изправяте срещу най-проницателния и най-смел антагонист, който може да имате, и следователно победоносен изход в този двубой на ума носи страхотно чувство на триумф.
Дороти Бранд
По-лесно е да покажеш на човека вратата, отколкото изхода.
Веслав Брудзински
Когато часовникът ви се развали, има два изхода: да го хвърлите в огъня, или да го отнесете на часовникар. Първият е по-бърз.
Марк Твен
Мрежата се демократизира, а също и гласът на хора, които не мислят, че имат друг изход. И този глас може да бъде наказателен.
Мери Биърд
Ако няма изход, ще си направя един!
Хирому Аракава
Това, което се опитвам да накарам физически здравите хора да разберат, е, че някой ден ще умрат. Няма изход. И умирането не е провал, но не и животът е, така че използвайте времето си. Не продължавайте да чакате.
Бърни С. Сийгъл
Дори когато нямаше повече възможности за тялото, сърдечните желания намират изход и както при всяка топлина, любовта се издига. Освен това волята за летене била в природата на душата, така че домът й трябвало да бъде горе.
Дж. Р. Уорд
Живейте в постоянна благодарност. Без значение какво е състоянието днес, без значение колко тъмно, колко мрачно, колко болезнено и трудно... днес е просто мимолетен изход от вчерашните глупости. Как се чувствате днес и на какво обръщате вниманието си, изгражда утре.
Джеймс Артър Рей
Според мен по-нататъшното разглеждане на тези възгледи ще ни помогне да намерим изход от сегашната безизходица и ще ни разкрие видовете сгради и градове, изисквани от информационното общество.
Кензо Танге
Аз съм момичето, което се спъва на дансинга и не може да намери пътя към изхода. Всички погледи са върху мен.
Лори Халсе Андерсен
Може би не разбирате същността. Голямо беше изкушението да съберем колкото можем повече сили и да се бием. Това е най-лесният и най-удовлетворителният за човешкото самоуважение изход, но почти неизменно и най-глупавият.
Айзък Азимов
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък! - ето това е девизът на Просвещението.
Имануел Кант
Първо бяхме разделени, а след това изиграни, но ние сами сме виновни за това и трябва сами да намерим изход от тази ситуация.
Владимир Путин
Човек, оставящ парите си на своите наследници, не проявява никакво милосърдие: при него просто няма друг изход.
Уилям Гладстон
Просвещението е изход на човека от състоянието на своето несъвършенство, в което той се намира по собствена вина.
Имануел Кант
Няма положение без изход: всичко се нарежда, само че... по някой път зле.
Димитър Подвързачов
Циментът марка "дете" циментира понякога само единствения изход - развода."
Кристина Кофта
Бизнес процесът е съвкупност от дейности, които приемат един или повече видове вход и създават изход, който е от стойност за клиента. Бизнес процесът има цел и е повлиян от събития, случващи се във външния свят или в други процеси.
Майкъл Хамър
Ето тайната да оцелееш при една от тези [самолетни] катастрофи: Бъди мъж. В проучване на гражданския авиомедицински институт от 1970 г. на три катастрофи, включващи спешна евакуация, най-важният фактор, влияещ върху оцеляването, е полът (следван непосредствено от близостта до изхода). Възрастните мъже са били най-вероятно да се измъкнат живи. Защо? Вероятно защото избутаха всички останали от пътя.
Мери Роуч
Съдбата не управлява ли живота на хората? Ако изходът е благоприятен, това се нарича късмет, ако не, това е просто съдба.
Нермин Безмен
Започваме да бъдем мързеливи само когато естественото ни непреодолимо желание за ползотворна дейност е застрашено или не получава изход.
Нийл Фиоре
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща