Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изненада" - страница 2
Търся изненада в архитектурата си. Произведение на изкуството трябва да предизвика емоцията на новостта.
Оскар Нимайер
Сега изпращаме имейли, туитваме и пишем толкова много, че едно телефонно обаждане идва като нова изненада. Получавам текстови съобщения на мобилния си телефон през целия ден и той звучи, за да ме предупреди, че някой ми е изпратил съобщение във Фейсбук или отговор или директно съобщение в Туитър, но рядко звъни.
Сюзън Орлийн
Трябваше да скъсам с приятелката ми заради нейното лицемерие. Тя твърдеше, че обича изненади... Докато не разбра, че аз спя със сестра й.
Джими Кар
Единственото сигурно нещо в бъдещето е, че ще изненада дори онези, които са видели най-далеч в него.
Ерик Хобсбом
Обичам да шофирам из източен Лондон - винаги е пълен с изненади. Всъщност аз не шофирам - обичам да бъда возена.
Заха Хадид
Откровено мога да кажа - и за мен е голяма изненада - че никога не съм мечтал да бъда на Луната.
Нийл Армстронг
Най-голямата загадка на живота е в това, че ти никога не знаеш, какво ще стане утре, след година или в следващото десетилетие. В любовта, както и в живота, няма правилни въпроси и отговори, а всичко е построени на внезапноста и изненадата.
Итън Хоук
Не му харесваше всичко това, когато за първи път дойде - целият боклук и бързането - но това му растеше, не беше и наполовина лошо. Да дойдеш в града беше като да влезеш в тунел, каза той, и да откриеш за твоя изненада, че светлината в края няма значение; понякога всъщност тунелът правеше светлината поносима.
Колъм Маккан
Когато поехме властта, най-много ме изненада, че нещата бяха толкова зле, колкото твърдяхме.
Джон Кенеди
Най-приятната изненада в живота е внезапно да разпознаете собствената си стойност.
Максуел Малц
Да направиш нещо познато и да успееш не е изненада, но да опиташ нещо ново и да се провалиш – защо, това е началото на едно приключение.
Мерироуз Ууд
Понякога изненадите са най-добри.
Анджи Стантън
Изненадата е най-добрият подарък, който животът може да ни поднесе.
Миранда Дикинсън
Не искам неволно да намеря подарък и да си казвам: "Какво е, по дяволите? О, не, това е за мен." И после трябва да се преструвам, че съм изненадан по-късно. Ако знам къде са скрити, няма да търся. Обичам подаръците и мразя фалшивите изненади.
Нийл Патрик Харис
Изненадите са за тези, които не могат да планират.
Ник Перумов
Когато се загубите, проектите отстъпват място на изненади и именно тогава, но само тогава, започва пътуването.
Никола Бувие
Мен силно ме изненада, че аз много бързо получих работата на своите мечти.
Андре Вилаш-Боаш
Ако точката, в която се потапяш в реката, е настоящето, помислих си аз, тогава миналото е водата, която е изтекла покрай теб, тази, която е тръгнала надолу по течението и където не е останало нищо за теб; докато бъдещето е водата, която слиза отгоре и носи опасности и изненади. Миналото е в долината, бъдещето е в планините.
Паоло Кониети
Ние настояваме да бъдем Някой, с главно Н. Ние получаваме сигурност от определянето на себе си като безполезни или достойни, по-висши или по-ниски. Губим ценно време в преувеличаване, романтизиране или омаловажаване със самодоволна увереност, че да, това сме ние. Ние бъркаме откритостта на нашето същество - присъщото чудо и изненада на всеки момент - за солидно, неопровержимо аз. Заради това недоразумение ние страдаме.
Пема Чодрьон
Остават толкова малко изненади в живота. Толкова сме пристрастени да знаем. Това е поколението на Гугъл. Искаме отговора на всичко в момента!
Райън Рейнолдс
Мислите, че бъдещето е като настоящето, но не е така. Аз съм психоаналитик и обикновено не мисля много за бъдещето. Обръщам се повече към миналото. Лесно е да се види как настоящето живее от миналото. Грешка обаче е да се предполага на тази основа, че бъдещето няма да ни поднесе изненади и неприятности.
Рана Дасгупта
- В мое лице ще намерите - отговори Гийом, - неизчерпаем източник на изненада и забавление.
Андрю Никол
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща