Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Простота"
В характера, в манерите, в стила, във всичко прекрасно е простотата.
Хенри Лонгфелоу
Истината винаги се намира в простотата, а не в многообразието и безпорядъка.
Исак Нютон
Простотата е висша форма на изтънченост.
Леонардо да Винчи
Простотата е същността на елегантността.
София Лорен
Няма величие там, където няма простота, добро и правда.
Лев Толстой
Простотата не е просто нещо.
Чарли Чаплин
Красотата и мъдростта са в простотата.
Максим Горки
Истина е не това, което е доказуемо, истината е простота.
Антоан дьо Сент-Екзюпери
Простота - висша степен на изкуствата.
Брус Лий
Простотата е това, което е най-трудно от всичко на света; това е краен предел на опитността и последни усилия на гения.
Жорж Санд
Голяма част от неговите [висши аритметични] теории черпят допълнителен чар от особеността, че важни положения, с отпечатък на простота върху тях, често се откриват лесно чрез индукция и въпреки това имат толкова дълбок характер, че не можем да намерим демонстрациите. до след много напразни опити; и дори тогава, когато успеем, това често е чрез някакъв досаден и изкуствен процес, докато простите методи могат дълго да останат скрити.
Карл Фридрих Гаус
Простотата е едно от най-хубавите качества на човека.
Конфуций
Най-верният признак на истината е простотата и яснотата. Лъжата е сложна, претенциозна и многословна.
Лев Толстой
Мисля, че в простотата има дълбока и трайна красота; по яснота, по ефективност. Истинската простота се извлича от много повече от липсата на безпорядък и орнаменти. Става дума за въвеждане на ред в сложността.
Джони Айв
Има приложен стил да бъдеш минимален и прост, а след това има истинска простота. Това изглежда просто, защото наистина е така.
Джони Айв
Определящите качества са за употребата: лекота и простота. Грижейки се извън функционалния императив, ние също така признаваме, че продуктите имат значение далеч отвъд традиционните възгледи за функция.
Джони Айв
Простотата ме прави щастлива.
Алиша Кийс
Втората храктерна особеност на водача е простотата и ясността на тези планове, комбинации и решения, до които е достигнал. Колкото по-прост и определен е планът на операцията, толкова е по-добър.
Карл фон Клаузевиц
Не ме разбирайте погрешно, аз се възхищавам на елегантността и оценявам по-фините неща в живота. Но за мен красотата се крие в простотата.
Марк Хаймън
Най-трудното е да съхраниш истинска простота.
Мартин Скорсезе
Красота в музиката не е да се трупат ефекти и хармонични куриози, а в простотата и естествеността.
Пьотр Чайковски
Трябва да започнем нашата практика, като вървим по тесния път на простотата, пътя на хинаяна, преди да можем да вървим по открития път на състрадателното действие, пътя на махаяна.
Чогям Трунгпа
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща