Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Семе" - страница 2
Международният ред, установен в края на Втората световна война, със сигурност би могъл да бъде по-лош. Тази заповед обаче съдържаше определени фактори, които родиха в тях семената на нестабилността.
Ейсаку Сато
За да расте любовта, трябва да я дадете. Човек, който не дава дори онази малка любов, която има, сякаш държи в ръката си шепа семена и не иска да ги сее.
Паисий Светогорец
Едва когато се отчаеш от всички обикновени средства, само когато го убедиш, че трябва да ти помогне или ще загинеш, семето на живота във теб се раздвижва, за да осигури нов ресурс.
Робърт Колиър
В кръвта на мъчениците до нетърпимост са семената на неверието.
Уолтър Липман
Защо хората следват мнозинството? Дали защото е правилно? Не, защото е силно. Защо да следвате старите закони и вярвания? Дали защото са здрави? Не, защото те са общоприети и не позволяват семената на раздора да покълнат.
Блез Паскал
Забавлението отприщва творчеството. Това е едно от семената, които засаждате, за да получите идеи.
Джак Фостър
Сега те превръщат тези семена в интелектуална собственост, така че имат виртуално заключване на семената, от които всички ние зависим за нашата храна и оцеляване.
Джеръми Рифкин
Всеки егоистичен, грешен или снизходителен избор, който правя днес, е да сея семе, което ще пожъне умножена реколта. И всеки акт на послушание е семе, което ще произведе умножена реколта от благословия в моя живот и в живота на тези, които обичам.
Нанси Лий Демос
Въпреки това броят на земеделските стопани, както малки, така и големи, които приемат новите семена и новите технологии, се увеличава много бързо и увеличението на броя през последните три години е феноменално.
Норман Борлауг
Вярата не е просто личен въпрос или нещо, което практикуваме веднъж седмично в църквата. По-скоро трябва да има заразителен ефект върху света като цяло. Исус използва тези изображения, за да илюстрира своето царство: пръскане с мая, което кара целия хляб да бухне, щипка сол, запазваща парче месо, най-малкото семе в градината, което расте в голямо дърво, в което птиците от небесата гнездят.
Филип Янси
Успехът оставя улики и ако посеете едни и същи семена, ще получите същите награди.
Брад Тор
Получавате само онези плодове, които семена си посял. Сей любов.
Виталий Гиберт
Най-добрата защита срещу негативизма е на първо място позитив в душата и по отношение на света около вас. Точно както плевелите не растат в добре поддържана цветна леха, поддържайте душата си чиста и подредена. Посейте там семената на любовта... Няма да отнеме много време, докато отгледате дърво, чиято корона ще се скрие от всякакви трудности в живота и ще ви направи щастливи...
Виталий Гиберт
Богатството е като дърво, което расте от мъничко семе.
Джордж Клейсън
Майка ми, която умря млада, ми предаде склонността към туберкулоза, лесно възбудимият баща, е набожен до фанатизъм потомък на старинен род, посеял в мен семената на безумието... От момента на раждането ми, ангелите на тревогата, безпокойството и смъртта винаги са били около мен... Често съм се събуждал през нощта, оглеждайки стаята и питайки себе си: "В ада ли съм?"
Едвард Мунк
Отглеждам собствени зеленчуци и билки. Харесва ми да мога да кажа на хората, че обядът, който сервирам, започна като семе в двора ми.
Къртис Стоун
Направих най-доброто, което мога, и се надявам да съм посял някои семена, които да донесат добри плодове.
Джордж Маршал
Трябва да представим демокрацията като сила, съдържаща в себе си семената на неограничения човешки прогрес.
Джордж Маршал
Контактът с [менструалната кръв] вкисва новото вино, посевите, докоснати от нея, стават безплодни, присадките загиват, семената в градините изсъхват, плодовете на дърветата падат, ръбът на стоманата и блясъкът на слонова кост са притъпени, кошерите на пчелите умират, дори бронзът и желязото са едновременно обзети от ръжда и ужасна миризма изпълва въздуха; вкусът му подлудява кучетата и заразява ухапванията им с нелечима отрова.
Плиний Стари
Този, който поздравява бруталностите на миналото, сее семената на бъдещите престъпления.
Робърт Ингерсол
Първо стъблото - после корените. Първо нуждата - след това средствата за задоволяване на тази нужда. Първо ядрото - след това елементите, необходими за неговия растеж. Семето е първопричина. Нуждата, ядрото, и двете са първични причини. Условията - те са второстепенни. Ако има достатъчно живот в ядрото, то ще привлече необходимите средства за растеж независимо от условията.
Робърт Колиър
И тук се сблъскваме със семената на правителствената катастрофа и колапс - от вида, който разруши древен Рим и всяка друга цивилизация, позволила да съществува едно социално-политическо чудовище, наречено социална държава.
Бари Голдуотър
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща