Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Компромис" - страница 5
По някои въпроси републиканците и демократите не са съгласни толкова остро, че компромисът е почти невъзможен. Републиканците няма да подкрепят програма за ограничаване и търговия за ограничаване на парниковите газове, а демократите няма да подкрепят стена от 1000 мили на границата с Мексико.
Кас Сънстейн
Само като зачиташ работата и начина на мислене на другата страна, можеш да отвориш път за компромис.
Кейго Хигашино
Но демократите рядко са добре дошли на планетите, управлявани от тоталитарните правителства, и едва ли са по-добре дошли на планетите, където преобладава анархията - това се дължи на самата природа на демокрацията, единственият практически компромис между тоталитаризма и анархията.
Кристофър Сташеф
Любовта е единственото нещо, с което никога не трябва да правиш компромис.
Лори Нелсън Шпилман
Преди да хвърлите предизвикателството към съдбата, погледнете й в очите – може и да се съгласи на компромис.
Валентина Беднова
Семейството е общ избор на двама. И не от страстите, или предпочитанията за външния облик на другия трябва да се ръководим при създаването на тази малка църква, а от спасението на душите. От самото начало тези, които встъпват в брак трябва да имат християнска настройка: да създадат деца, да ги възпитават, да живеят в съгласие, да бъдат трудолюбиви. Всеки човек има своите слабости, но има и силните страни на личността си. За да бъде съчетанието на мъжа и жената хармонично е нужно снизхождение, и в същото време - уважение един към друг. А най-важното – във всичко трябва да има любов. За здравината на семейния съюз трябва да се върви по средния царски път и понякога това изисква компромиси.
Илий Ноздрин
Истинската любов – това не е биохимична реакция в организма, а това, което трябва да се спечели за години съвместен живот с човека, с когото вие сте решили да свържете своята съдба. За нея трябва да се бориш, нея трябва да я изстрадаш в семейния бит, в търсенето на компромиси, в грижата един за друг. Ако човекът не осъзнава това, то за него ще бъде много сложно да намери своето щастие. Любовта не пада от небето.
Светослав Шевченко
Моята кариера е много лична. Винаги съм избирала.Не съм правила компромис даже когато не можех да си позволя това. Защото в началото ти си избиран и не можеш да избираш. Избирала съм винаги силни героини.
Райна Кабаиванска
Аз се нуждая от идеалната жена. Няма да търпя компромиси.
Том Круз
Овладяването на мисълта е резултат от самодисциплина и навик. Или вие овладявате вашата мисъл, или тя овладява вас. Не съществува никакъв половинчат компромис.
Наполеон Хил
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
Следваща