Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Компромис"
Стратегията е за правене на избор, компромиси; става дума за съзнателно избиране да бъдеш различен.
Майкъл Портър
Компромис - това е изкуството да разделиш тортата така, че всеки да мисли, че той е получил най-голямото парче.
Лудвиг Ерхард
Не правете компромиси със себе си. Вие самите сте всичко, което имате!
Джанис Джоплин
Единственото което разрушава мечтите е компромиса.
Ричард Бах
Що се отнася до човешкото достойнство, ние не можем да правим компромиси.
Ангела Меркел
Аз не умея да обичам наполовина. Аз не вярвам в полумерките и компромисите. Аз просто не мога да търпя компромиси в нищо. Аз отдавам всичко, което имам; такъв е моят характер.
Фреди Меркюри
Повярвайте ми на думата, ако и когато тези проповедници получат контрол върху [Републиканската] партия, а те със сигурност се опитват да го направят, това ще бъде ужасен проклет проблем. Честно казано, тези хора ме плашат. Политиката и управлението изискват компромис. Но тези християни вярват, че действат в името на Бог, така че не могат и няма да направят компромис. Знам, опитах се да се справя с тях.
Бари Голдуотър
Най-важното е да не се отклоняваш от своят дълг и да не правиш компромиси, когато става дума за това. Дълга е нещо абсолютно.
Винсент ван Гог
Каквото и устройство да използвате... Windows ще бъде там... Windows ще бъде навсякъде и на всяко устройство без компромиси.
Стив Балмър
Животът е компромис с това, което иска да направи твоето его, какво преживяване ти казва да правиш и какво ти позволяват нервите ти.
Уолтър Бейджхот
В момента, в който започнете да правите компромиси в името на масажирането на нечие его, това е, играта е свършила.
Гордън Рамзи
Няма и не може да има никакъв компромис между доброто и злото, истината и лъжата, прогреса и регреса.
Джузепе Мацини
Когато с жена ми сме на различни мнения, обикновено постъпваме така, както тя иска. Тя нарича това "компромис".
Марк Твен
Когато крайният резултат се очаква да бъде компромис, често е разумно да се започне от екстремна позиция.
Джон Мейнард Кейнс
Макроикономическата политика никога не може да бъде лишена от политика: тя включва основни компромиси и засяга различните групи по различен начин.
Джоузеф Стиглиц
Никога не можем да имаме твърде много подготовка и тренировки. Трябва да сме силен конкурент. Трябва строго да се придържаме към основния принцип, че нищо по-малко от пълно равенство не е достатъчно. Ако направим компромис на този принцип, нашата душа е мъртва.
Ралф Бънч
Да направиш компромис означава да стоиш между два кошера.
Стивън Фрай
Великолепната снимка - е вещ сама по себе си, а не компромис по пътя към печатна страница.
Ървинг Пен
Любовта и бракът са работа и компромис. Те са за това да видят някого такъв, какъвто е, да бъдат разочаровани и да решат да останат все пак. Те са свързани с ангажираност и комфорт, а не с някакво внезапно истерично признание.
Айлет Уолдман
Ако искате да направите нещо, направете го сега, без компромиси или отстъпки, защото имате само един живот.
Гао Синдзиен
Тялото може да понесе компромис и умът може да бъде съблазнен от него. Протестира само сърцето.
Джанет Уинтерсън
Любовта трябва да е трагедия. Най-голямата мистерия в света! Никакъв комфорт, изчисления и компромиси не трябва да се отнася за нея.
Александър Куприн
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща