Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Обичай" - страница 2
Но какво е въобще човек, ако не набор от обичаи и табута?
Пол Андерсън
Ти не можеш да правиш нещо наполовина, ако правиш нещо, то го обичай го напълно изцяло, иначе е глупава загуба на време.
Тим Бъртън
Един аспект от бързия живот в Лондон, който никога не съм разбирал, например, е обичаят във фитнеса. Защо хората ходят на фитнес?
Том Ходжкинсън
Средното куче има една молба към цялото човечество. Обичай ме.
Хелън Екслей
Не рядко е наш обичай да се стремим да прикрием собственото си празно невежество по определени теми с увереното твърдение, че нищо никога не е било или може да бъде наистина известно... и нашето отношение към този въпрос за живота след смъртта е един от най-лошите примери за този навик. Ако популярната теология не беше изгубила напълно от поглед основната доктрина за прераждането, нейните възгледи по този въпрос за смъртта естествено биха били напълно различни. Човек, който осъзнава, че е умирал много пъти преди, гледа на операцията по-философски от този, който вярва, че това е абсолютно ново преживяване, изпълнено с всякакви неясни и ужасни възможности.
Чарлз Ледбитър
Няма по-голяма тирания от тази на социалните обичаи.
Елизабет Гаудж
Обикновено се казва, че наказателното право е предназначено да защитава собствеността и да защитава лицата и ако единственият интерес на обществото от контролиране на сексуалното поведение беше защитата на хората, тогава наказателните кодекси, свързани с нападение и побой, трябва да предоставят адекватна защита. Фактът, че съществува набор от сексуални закони, който е отделен от законите, защитаващи лицата, е доказателство за тяхната отделна функция, а именно тази за защита на обичаите.
Алфред Кинси
Уважавай и обичай своите грешки - това ще те научи да не правиш нови.
Куинси Джоунс
Индивидуалните и националните права върху богатството почиват на основата на гражданското и международното право или поне на обичая, който има силата на закон.
Алфред Маршал
Навиците бързо се превръщат в обичаи.
Хайнрих Ман
Бъди здрав, скъпи Карл, обичай ме винаги така, както казваш, но не ме заставяй да се изчервявам от твоите ласкателства. Няма нищо лошо в това да цениш толкова високо своя баща. Аз все пак съм постигнал нещо в този живот – достатъчно, за да имам теб, но съвършено недостатъчно, за да бъда доволен от себе си.
Хайнрих Маркс
Нито една цивилизация не би била възможна без определена рамка на стабилност, за да се подсигури срещу потока на промяната. На първо място сред стабилизиращите фактори, по-издържливи и от обичаи, нрави и традиции, са правните системи, които регулират отношенията ни в света и в нашите ежедневни дела един с други.
Хана Аренд
Обичай, за да те обичат.
Марк Валерий Марциал
Обичай своето време.
Марк Валерий Марциал
Приветствам обичаят да се носи погребална рокля. Жена в траур получава внимание точно в момента, в който тя се нуждае от него.
Марлене Дитрих
В по-голямата си част наследяваме мненията си. Ние сме наследници на навиците и умствените обичаи.
Робърт Ингерсол
Обичаят е затвор, заключен и преграден от онези, които отдавна са били прах, ключовете на които са пазени от мъртвите.
Робърт Ингерсол
Аз мога да ти дам личен съвет: обичай музиката и презирай бизнеса. Бизнеса е нещо, в което всеки човек там се опитва да те излъже.
Джъстин Тимбърлейк
Обичай лицето, а не тялото и тогава ти нищо не рискуваш.
Магдалена Самозванец
Използвай вещите, а не хората. Обичай хората, а не вещите.
Ангел Кузманов Тодоров
Човекът позволява да го ръководят не толкова разсъдъкът и добродетелта, колкото примерът и обичаите на неговия век.
Жозе Саниал-Дюбеи
Крайната цел на целия този стремеж е да живеем радостно и че често има по-преки начини за постигане на това, отколкото да се съобразим с твърдите стандарти, определени от социалните обичаи.
Марта Бек
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща