Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Обичай"
Обичай всички, доверявай се на малцина, не навреждай на никого.
Уилям Шекспир
Може би, алкохола е най-злият враг на човека, но Библията казва: "Обичай врагове си".
Франк Синатра
Ако искаш да обичаш дълго, обичай с разсъдъка, а не със сърцето.
Самюел Джонсън
Ако отхвърлите храната, пренебрегнете обичаите, страхувате се от религията и избягвате хората, може би по-добре е да останете вкъщи.
Джеймс Мичънър
И Бог каза "Обичай врагът си", а аз му се подчиних и обичах себе си.
Джубран Халил Джубран
Този човек, когото ти обичаш в мене, естествено е по-добър от мене – аз не съм такъв. Но ти ме обичай и аз ще се постарая да стана по-добър от себе си.
Михаил Пришвин
Хората са неразумни, нелогични и егоистични, въпреки това, обичай ги!
Майка Тереза
Никога не обичай някой, който се държи с теб като с обикновен човек.
Оскар Уайлд
Последователност се намира в тази работа, чиято цялост и детайли са подходящи за случая. То възниква от обстоятелствата, обичаите и природата.
Витрувий
Обичай всеки човек независимо от грехопаденията му. Греховете са си грехове, а основата в човека е една - Божият образ.
Йоан Кронщадски
Надявайки се да спечели благоволението на жената, мъжът прави първата стъпка към нея - това не е просто обичай, а задължение, възложено му от природата.
Блез Паскал
Обичай живота, който живееш. Живей живота, който обичаш.
Боб Марли
Обичаите са по-важни, от колкото законите, защото именно зависят законите.
Едмънд Бърк
Обичай този, с когото живееш, ако не можеш да живееш с този, когото обичаш.
Константин Мелихан
Не обичай свободното време. Не губи нито минута. Бъди смел. Осъзнай Истината, тук и сега!
Свами Шивананда
Ти не можеш да победиш всички. Остани верен на самият себе си. Живей своя живот и го обичай!
Ванеса Хъджинс
Обичай ближния си, а ако се случи да е висок, елегантен и чудесен, ще ти бъде много по-лесно.
Мей Уест
Що е философ? Това е човек, който противопоставя природата на закона, разума на обичая, съвестта си на общественото мнение и преценките си на заблудите.
Никола дьо Шамфор
Обичай без обмисляне: любовта е проста. Любовта никога не греши.
Йоан Кронщадски
Моята мантра за красота? Яж, обичай, живей!
Моника Белучи
Нереализираната ми амбиция е да се грижа за лозята си, да произвеждам вино и да работя като занаятчия. Мечтая да преоткрия старите традиции и обичаи на лозарството, не непременно да отрека технологията, която имаме днес, а да я използвам и да работя в хармония с природата.
Жерар Депардийо
Обичаят е втора природа.
Августин
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща