Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дъх" - страница 3
Гили Гили свали лака си, който беше скрила между счупените плочки на балкона, и много пъти пое дъх, за да смекчи чувствата си. Тялото й стана по-леко, докато миризмата на лак за нокти се разпространяваше в душата й.
Метин Качан
Цивилизациите са илюзии, но тези илюзии са всеобхватни, опасни и мощни. Те допринасят за бруталността на глобализацията. Те ни позволяват, например, да кажем, че вярваме в глобалните свободни пазари и на същия дъх да отхвърляме като невъзможно глобалното свободно движение на работна ръка; да твърдим, че вярваме в демокрацията и човешкото равенство, и все пак да спрем създаването на глобални институции, основани на един човек-един глас и равенство пред закона.
Мохсин Хамид
Мълчанието на Одри ще ми вдигне адски шум до последния ми дъх.
Никола Рей
Златният век все още не е приключил: Неволно в нашите дни в гърдите на човек при погледа на златото спира дъха.
Пиер дьо Ронсар
Трябва да се каже, че като цяло всеки човек, без изключение, култивирайки и претопявайки висшата природа в себе си, със сигурност желае кръвта и дъхът му да текат просторно и свободно.
Пу Сунлин
Искам да изгася войната с дъх, като някой, който духа свещ.
Рамон Мария дел Валие-Инклан
Светът подкрепя многомилионна индустрия за изследване на интелигентност и способности, но на практика не отделя нищо, за да определи защо тази интелигентност се пропилява, като участва в невероятни, спиращи дъха актове на глупост.
Робърт Дж. Стърнбърг
Чувството колко много те обичам, почти ме удави - сякаш не можех да си поема дъх.
Роуан Колман
Вярата може да вдъхнови величие, но с нея може да се оправдае спиращата дъха жестокост.
С. Дж. Кинкейд
Къщата беше безупречна, както винаги, нито една бездомна коса, нито люспица пърхот или смачкана кърпа. Дори розите на масата в трапезарията затаиха дъх. Един вид безвъздушна чистота, която винаги ме караше да искам да кихам.
Сандра Сиснерос
Кумбхака увеличава продължителността на живота, увеличава вътрешната духовна сила и енергия. Ако задържите дъха си за една минута, тази минута се добавя към продължителността на живота ви.
Свами Шивананда
Да фотографираш - това е да затаиш дъх, когато нашите способности действат съвместно пред изплъзващата се реалност. Тогава улавянето на изображенията става голяма физическа и интелектуална радост.
Анри Картие-Бресон
Така че непременно продължавайте да лъжете, но не и на мен, защото лъжите имат определена миризма в дъха и вашият започва да смърди.
Соман Чейнани
Мирът присъства точно тук и сега, в нас самите и във всичко, което правим и виждаме. Всеки дъх, който поемаме, всяка стъпка, която правим, може да бъде изпълнена с мир, радост и спокойствие. Въпросът е дали имаме връзка с него или не. Нужно е само да сме будни, живи в настоящия момент.
Тик Нят Хан
...уверен съм, че човек може да засенчи всички останали с един факт на присъствието си, от който ни спира дъхът.
Филип Бесон
И само с дъха си той изтри всички празни дни, които ги разделяха, изтри отломките от трагедията и отново нарисува света, превърна всичките й мечти в реалност.
Франсоаз Бурден
Ако вашето гранично обучение се състои само от думи, вие губите дъх. Но ако "правите" граници с децата си, те усвояват преживяванията, запомнят ги, смилат ги и ги правят част от това как виждат реалността.
Хенри Клауд
Те спряха да се смеят, поеха дъх и се спогледаха, а Ани реши, че Герик я гледа твърде дълго, сякаш забрави, че гледа, сякаш не искаше да прави нищо друго. Тя погледна назад. Сърцето й отне време да утихне.
Шанън Хейл
Точно докато вдишвате един дъх след друг, изпълнявайте рутината по навик.
Шумньо Масуно
Започваме да остаряваме от първия си дъх и всеки ден умираме по малко.
Яел Адлер
Медитацията върху дишането не е дихателно упражнение. Ние просто използваме дъха като точка на фокус, за да култивираме съзнанието.
Банте Хенепола Гунаратана
Бягането е проста дейност. Просто завържете обувките си и вървете, стъпка по стъпка, като всеки дъх.
Адхарананд Фин
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
Следваща