Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Повод" - страница 3
Открих, че най-добрите идеи обикновено идват, не когато човек активно се стреми към тях, а когато е в по-спокойно състояние... Правех дълги самотни разходки в неделя, по време на които имах склонност да преглеждам текущата ситуация по спокоен начин. Такива поводи често се оказваха ползотворни, въпреки че (или може би защото) основната цел на разходката беше релаксация, а не изследване.
Пол Дирак
Ястието не е просто сбор от частите му, то е неговият производител, поводът му, компанията, в която се яде.
Прия Базил
Да говорим за собствените си нещастия на някой друг, освен на психотерапевт, е просто повод да поддържаш комплекса си на жертвата.
Ранди Гейдж
Моето лице е отличен повод за това, че да се творят най-кошмарните безумства. Дива мерзост, пълна лудост. Но в уродството на моите персонажи е скрита красота... В душата си мнозинството са по-добри от нас, така че няма нищо удивително, че работата ме пристрастява.
Рутгер Хауер
Паметните поводи трябва да са кратки и такива трябва да са израз на признателност.
Саймън Кузнец
Смъртта за тях е само повод да облича най-добрите неделни рокли.
Сара Груън
Мога да покажа своя огнен характер, но само тогава, когато има повод.
София Ротару
Амбициозните тирани днес не са забравили урока от 1933: че терористичните актове - реални или фалшиви, провокирани или случайни - могат да осигурят повод да нанесат смъртен удар на демокрацията.
Тимъти Снайдър
Този, който е добре осведомен за миналото никога няма да се отчае по повод настоящето.
Томас Маколей
Направих най-дълбокото си извинение пред Комисията за истината и по други поводи за несправедливостите, причинени от апартейда.
Фредерик де Клерк
Пазете спомени за обида на кратък повод, а спомени за благословия на дълъг.
Алън Коен
За сатира винаги има време. Понеже поводи за нея в живота ни предоставя в щедро изобилие.
Генадий Хазанов
Едно нещо, което бих искал да мога да кажа на по-младото си аз: прави снимки на ежедневието, не на специални поводи; по-късно, това ще ти бъде интересно.
Гретхен Рубин
Ние не можем да се върнем в миналото или да разгадаем загадката на любовта. Но това не е повод да не опитаме.
Даян Кийтън
Четенето дава повод за уединени, или може би създава усещане за уединение.
Алберто Мангел
Правят ми много комплименти по повод очите ми. Казват. че са палави и всеразбиращи.
Дженсън Екълс
Ако в теб възникне съмнение по повод това, принадлежиш ли към групата на най-добрите, то тогава не ти е мястото там.
Джоди Пико
Значително по-висок процент от хората, гласували в училищата, подкрепиха увеличаването на финансирането на училищата. Фактът, че са били в училище, когато са гласували, е повод за по-приятелско поведение.
Джона Бъргър
Обсебващите умствени състояния се коренят в сексуалните задръжки, фрустрации или злоупотреби и водят до смущения във всички човешки взаимодействия. По тази причина дават повод за създаването на множество трактати, романи и филми.
Енрике Марискал
Ако чаках подходящ повод да се обличам, никога нямаше да нося половината от тези дрехи. Облечете дрехите и ще накарате нещата да им съвпадат. Обратното не работи.
Ерин Кели
Модата за мен е повод да се повеселя.
Зоуи Салдана
Аз съм от тази категория хора, за които всяка дреболия е повод за радост.
Ирина Шейк
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
Следваща