Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сценарий" - страница 5
Никой от нас не знаеше как да се върне от този момент. Тук приключи сценарият и всички трябваше да импровизираме.
Майк Гейл
Не трябва да говориш, преди да си наясно както точно имаш да кажеш. Ето защо се чувствам неудобно, когато давам интервюта. Репортерите ме питат какво, според мен, трябва да направи Китай спрямо Тибет. На кого му пука какво мисля аз? Аз съм просто актьор! Дават ми сценарий. Играя. Това е. Тук съм, за да забавлявам хората. В крайна сметка, ако се замислите, аз съм един възрастен мъж, който си слага грим.
Брад Пит
Сценарият на "Лачените обувки..." беше готов в началото на 60-те години, а ["Амаркорд"] на Фелини – в началото на 70-те. Художественият съвет на Киноцентъра обаче отхвърли моя филм. Успях да го заснема чак през 1979 г. Може пък и да е било за добро.
Рангел Вълчанов
Като чета някой сценарий, си представям как ще го изпълня. Той е скелетът на тялото, останалото - месото и кожата - е от мен. Разговарям с режисьора, после правя каквото ми харесва. Ако на него това не му допада, играя, докато той не каже: "Сто-о-п".
Джони Деп
Смешната част свърши, започва жалката. Всички партии се явиха на изборите обединени срещу ГЕРБ и сега имат близо 77%. Нека да си поемат отговорността и да съставят правителство. Ако избягат от отговорност, ще хвърлят държавата в хаос и ще влязат в сценария на кандидат-президента Радев. Трети поред избори ще са пагубни за България. Няма да има победители, защото големият губещ ще е народът. ГЕРБ остава в опозиция.
Бойко Борисов
Аз не я обичам тази дума – проект. Това е сценарий, който един ден може да се превърне във филм. Аз не съм проектант, аз съм режисьор, понякога пиша сценарии, актьор съм бил, а в последните години се подвизавам като директор.
Пламен Масларов
Спазени са всички шаблони и клишета на света – това е пагубно. Ако делим нещата на изкуство и телевизия, то това е телевизия, но не и изкуство. С изтъркани схеми не може да се работи. Няма нищо живо в цялата работа. Всичко е измишльотини, скалъпени оттук оттам. А актьорите играят така, както е написан сценарият.
Георги Мишев
Сценариите (политическите - бел.цит.) са опити да се рационализира хаосът. Те задават палиативна валидност на иначе фалиралите политолози. Когато нещата се случат, сценариите отпадат и никой за нищо не държи отговорни сценаристите. В този смисъл, сценарното мислене е напълно безопасно. Писането на киносценарии е съвършено друг вид излагане. В тях сценаристът остава на показ завинаги.
Владислав Тодоров
Не мисля, че изследването и формата са чак толкова важни. Впускам се в изследване единствено когато персонажът вече не сред живите или е въз основата на историческо лице. Изследвам само за да използвам живота му като източник на информация. Във всички други случаи това го прави сценария.
Морган Фрийман
И до ден днешен съжалявам, че през 1990 г. отхвърлих сценария на филма "Телма и Луиз". Можех да целуна Брад Пит, а това направи Джина Дейвис. Яд ме е, че пропуснах страхотна възможност.
Шер
Чувствам се чудесно на снимачната площадка. Там всичко е обезопасено. Детско игрище за въображението. Имате сценарий и някой ви казва какво да правите, как да го правите, всичко. Тук, в реалния свят, е много по-трудно.
Чарли Шийн
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
Следваща