Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сценарий" - страница 4
Една добра книга, филм или сценарий трябва да носи емоционално удовлетворение. Когато свършат, искате хората да въздъхнат дълбоко и да кажат "Уау".
Франк Перети
Опитвам се да пиша кинематографично. Нека дефинирам какво имам предвид с това. На първо място, опитвам се да пиша визуално, така че читателят да може да гледа филм в главата си. И продължава да се движи. Опитвам се да структурирам историите, както може да бъде структуриран сценарият.
Франк Перети
Винаги презаписвам - наистина ужасни, дълги части от сценария - и след това го изрязвам до основи и след това добавям малко, за да го оцветя. В края на всичките си истории проверявам за разбиране без думи. Така че премахвам текста и виждам дали работи сам. И ако се случи, чувствам, че това е успешна история.
Шон Тан
Писането за телевизия е напълно различно от писането на филмови сценарии. Филмът е свързан с визията на режисьора, но телевизията е средство за писане.
Шонда Раймс
Светът наистина се движи както си иска. Пълно е с мръсотия и омраза и безнадеждност. Искрено вярвам, че няма значение как живеем в този безгрижен свят. На кого му пука какво съм? Мислите ли, че всичко се движи според някакъв щателно изграден сценарий? Ако е така, тогава може би съм заек, който не скача заедно с линиите.
Ън Хикьон
Мога да напиша десет или дванадесет сценария за времето, което ми отнема да напиша един роман. Това ми позволява да разтоваря всичките си истории. Но това също не е толкова творчески изпълняващо.
Бенджамин Пърси
Актьорството е просто развитие на това, с което съм се занимавал, когато съм бил дете и съм играл нека кажем, на каубои и индианци. За мен не винаги е важно, в какъв жанр е киното, ако сценария е добър.
Бил Наи
Ако се откажем от обичайните сценарии на разговор, комуникацията ще ни достави много повече удоволствие и ще запомним по-добре казаното.
Ванеса ван Едуардс
Няма невъзможен сценарий за Вселената, това е правилото на Вселената: да даде на човек точно това, за което е мечтал.
Владимир Муранов
Животът не е сценарий, не можете да го пренапишете.
Георгий Данелия
- Просто мислех логично за това, казах аз. - Най-добрият сценарий беше, че ще имам страхотен опит за обучение с вас. Най-лошият сценарий беше, че ще загубя малко пари, което би навредило, но животът ще продължи, разбирате ли?
Алекс Банаян
Ако пишете роман, можете да си позволите да видите къде ви отвежда духът, но по отношение на структурата и инженерството със сценарий трябва да сте доста прагматични; в противен случай ще избяга от вас.
Джейн Голдман
Продължавам да се занимавам с музика, понеже мога просто да взема китарата, да пея и да усетя радост. За това не са нужни сценарии, камери, хора. Нищо не е нужно, освен мен моята китара или клавиши.
Джеръми Ренър
Усещането за отделеност от останалия свят, сякаш всички останали са знаели ролята, която играят, но никога не съм получил сценарий.
Джон О'Фаръл
Разликата е тази: Ако напишете добра книга, тя ще бъде публикувана. Ако имате страхотен сценарий, няма гаранция.
Джон Сандфорд
В младостта ти си съвършено уверен: бъдещето ще тръгне по твой сценарий.
Джонатан Тропър
Всеки филм се опитвам да го направя по начина, по който го виждам в главата си и наистина зависи само от сценария и хората, с които работя, или каквото и да ме интересува по това време.
Дънкан Джоунс
Предполагам, че като режисьор взимаш сценария и намираш начини да го интерпретираш.
Дънкан Джоунс
Да бъдеш удобен публичен говорител, което включва лесно да можеш да излезеш извън сценария, силно сигнализира за компетентност.
Ейми Къди
Животът не е сценарий на холивудски филм. Живота е реален, и както показва практиката, понякога е просто непоносим.
Зоуи Съг
Емоциите и емоционалността не са едно и също нещо. Първото е своего рода сценарий, а второто актьорска игра.
Иън Макдоналд
Неговите реплики бяха усъвършенствани през векове, предавани през поколенията, тъй като бедните хора се нуждаеха от определени реплики; Сценарият винаги беше един и същ и те нямаха друг избор, освен да молят за милост.
Киран Десаи
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
Следваща