Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Интуиция" - страница 2
Бих ви помолил да отбележите, че общи положения относно интуицията и опитите за нейното дефиниране са много често срещани, но че истинската оценка на това е рядкост.
Алис А. Бейли
Има много начини, по които интуицията може да се превърне в дейност, а един от най-полезните и мощни е изучаването и интерпретацията на символите. Символите са външните и видими форми на вътрешните духовни реалности и когато е придобита възможност за откриване на реалността, която стои зад някаква специфична форма, точно този факт ще покаже пробуждането на интуицията.
Алис А. Бейли
Имате интуиция, имате страст.
Жорж Шарпак
Искам следната дума: блясък, великолепието е плод в цялата му сочност, плод без тъга. Искам огромни разстояния. Моята дива интуиция за себе си.
Кларис Лиспектор
Състраданието е по-важно от интелекта, за да се предизвика любовта, от която има нужда работата в името на мира, а интуицията често може да бъде по-добър показател от студения разум.
Бети Уилямс
Първите ни интуиции са най-верните.
Емил Чоран
Ако молитвата е твоето послание към Бога, интуицията е Божието послание към теб.
Уейн Дайър
С твоят интелект, упорство, интуиция и опит, ти си способен да излетиш много високо.
Айртон Сена
Интуицията никога не пропуска този, който е готов за всичко.
Имануел Кант
Времето ви е ограничено, затова не го губете, като живеете нечий чужд живот. Не попадайте в капана на догмата, което означава да живеете с резултатите от мислите на други хора. Не позволявайте на шума от мненията на околните да удави вътрешния ви глас. И най-важното – съберете смелостта да последвате сърцето и интуицията си.
Стив Джобс
Знанието има три степени - мнение, наука, просветление. Средството или инструментът на първия е смисълът; на втория, диалектика; на третия, интуицията.
Плотин
Хората с високи нива на лично майсторство ... не могат да си позволят да избират между разума и интуицията, или главата и сърцето, повече, отколкото биха избрали да ходят на един крак или да виждат с едно око.
Питър Сендж
Не можете да дишате дълбоко и да се притеснявате едновременно. Дишайте. Остави безпокойството. Дишайте. Допуснете любовта и интуицията да влязат.
Соня Чокет
Както го виждам, ние всички сме свързани и споделяме залог в нашето колективно бъдеще. Всички сме част от една по-голяма картина. Силно насърчавам бизнесмените навсякъде по света да поемат лична отговорност, да останат свързани със собствената си интуиция и уникален потенциал, да работят упорито, да се справят с реалността, но не се отказват.
Шари Арисон
Отново и отново, откакто бях много малък, виждам неща, които са на път да се случат. Можете да го наречете повишена интуиция; можете да го наречете видения... виждам го като подарък. Моята роля е да дам на хората повишена осведоменост, да покажа, че по принцип можем да променим света.
Шари Арисон
Винаги съм се движил само от интуицията. Нямам система, литературна или политическа. Нямам ръководна политическа идея.
В. С. Найпол
Използваме интуицията като начин да се свържем с нашето Божествено Аз.
Джеймс Ван Прааг
На Хитлер му липсваше... военен опит, който интуицията му не можеше да замени.
Ерих фон Манщайн
Понятието психическа енергия е лесно за повечето хора. В края на краищата това е само една крачка отвъд интуицията - и почти всички са доволни от идеята за интуицията.
Джейн Ан Кренц
Чувствам, че в мене живеят двама – аз и моята интуиция. Аков вървя срещу нея, тя ме прецаква всеки път; ако я следвам, се разбираме доста добре.
Ким Бейсингър
Довери се на своите инстинкти. Интуицията не лъже.
Опра Уинфри
Жените несъзнателно забелязват хиляди дребни детайли, несъзнателно ги съпоставят и наричат това интуиция.
Агата Кристи
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща