Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жестокост" - страница 2
Жестокостта е спокойствието, което ви тревожи.
Жан Жене
Когато за пръв път видях картина на разпятието, аз изгубих уважение към своите родители. Изведнъж разбрах, че това е именно светът на възрастните – пълен с жестокост и лицемерие.
Вивиан Уестууд
Жестокостта поражда жестокост, а кротоста поражда кротост.
Хърбърт Спенсър
Не можеш да играеш с животното в теб, без да станеш изцяло животно, играеш с лъжа, без да отнемаш правото си на истина, играеш с жестокост, без да губиш чувствителността на ума си. Който иска да поддържа градината си подредена, не си запазва парцел за плевели.
Даг Хамаршелд
Жестокостта, като всяко зло, не се нуждае от мотивация; нужен и е само повод.
Джордж Елиът
Да прибягва до желязото без крайна необходимост не подобава нито на лекаря, нито на държавника – това е свидетелство за тяхното невежество, а във втория случай към невежеството трябва да се добави още и несправедливост и жестокост.
Плутарх
Всяка грубост потресва не само със своята жестокост, но и безсмисленост.
Николай Рьорих
С напредването на възрастта всякакви неща стават по-малко смешни. След като човек има деца, всяка жестокост, свързана с деца, става далеч по-забавна, отколкото когато е бил на милостта на децата на своите приятели и роднини.
Патрик О'Рурк
Добротата и състраданието към всички живи същества са белег на цивилизованото общество. И обратно, жестокостта, независимо дали е насочена срещу хора или срещу животни, не е изключителната провинция на нито една култура или общност от хора.
Сесар Чавес
Мисля, че Студената война беше изключителна и ненужна жестокост.
Джейн Смайли
Любовта и свободата са такива ужасни думи. Толкова жестокости са извършени в тяхно име.
Джоузеф О'Конър
Когато бях дете, ходенето на цирк с изпълнения на диви животни беше обред. В наши дни това е акт на съучастническа жестокост.
Катрин Апългейт
Убеден съм, че светът не е само блато, в което се тъпчат мъжете и жените; и там си и отиват. Има нещо величествено сред жестокостта и трагедиите, и върховно предизвикателство за интелекта е да направи така, че най-благородното и най-доброто да преобладава в нашето необикновено наследство.
Чарлз Биард
Страхът е майка на жестокостта.
Джеймс Антъни Фруд
На онези, които надават вой срещу моята безчовечност и жестокост, ще отговоря, че войната си е война, а не кампания за търсене на популярност.
Уилям Шърман
Човек в своята жестокост е по-страшен и безчувствен от крокодил, живеещ в река. Суетата му се извисява по-леко от прах. Хвърлете го в реката – ще излезе, ще изсъхне – и ще бъде същото. Потопете го в мъка и отчаяние и ако той се издигне, ще остане такъв, какъвто е бил.
Мика Валтари
Сребролюбието е и се нарича корен на всички злини (1 Тим. 6:10); и то действително е такова, защото ражда ненавист, кражби, завист, разделения, вражди, смущения, злопаметност, жестокост и убийства.
Йоан Лествичник
Те се опитваха толкова силно да ме уверят в жестокостта на този човек, че неизбежно се съмнявах в нея.
Анатол Франс
Испанците са единственият народ на света, който умее да възвеличава жестокостта до изкуство...
Катрин Ан Портър
И Америка също е заблуда, най-великата от всички. Бялата раса вярва - вярва с цялото си сърце - че е в правото им да вземат земята. Да убият индианците. Направиха война. Укротиха братята им. Тази нация не трябва да съществува, ако има някаква справедливост в света, защото нейните основи са убийство, кражба и жестокост. И все пак ние сме тук.
Колсън Уайтхед
Богатството приучава хората към гордост, жестокост, самодоволство, невежество и разрват.
Мадлен дьо Пюизие
Гордостта лесно се превръща в жестокост.
Жак-Бенин Босюе
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща