Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Писмо" - страница 4
Писмата на Брюнхилде показват, че кралицата, чрез нейното посредничество и съдебен опит, е знаела, че публично афишираните чувства всъщност просто отговарят на очакванията на обществото.
Брюно Дюмезил
Докторе, в това писмо ще ви обясня всичко. Всичко е свързано с брат ми - русокосо румено момче, чиито тъмни очи винаги гледаха в далечината. И в нещо друго... В черната тишина.
Геза Чат
Нищо не е по-неудобно от прощално писмо, чийто автор все още е жив.
Даниел Келман
Всеки, който пише писмо, дава почти само изображение на душата си.
Деметрий I Полиоркет
Този път в отговор прасетата изпяха песни на солидарност и написаха протестни писма до ООН.
Джеймс Фин Гарнър
Мъж, който обича жена си, ще хареса нейните писма и нейните снимки, защото те му говорят за нея. Така че, ако обичаме Господ Исус, ще обичаме Библията, защото тя ни говори за него.
Джон Стот
Новините стават по-скоро разговор. Можете да изразявате мнения онлайн в реално време. Не изпращате писмо до редактора и да чакате една седмица.
Джордж Джонсън
Писмото убива духа. Написаният текст е безмълвен пред отговор на предизвикателство. Не допуска вътрешен растеж и корекция. Текстът подрива абсолютно жизненоважната роля на паметта.
Джордж Стайнър
Момиче от Северен Фримонт е обезкуражено от пощальона, който й казва, че само предател би се осмелил да размени писма с японците.
Джули Оцука
Готическата писменост сякаш изкривяваше всяко писмо, минаващо през вратата на погребалната зала, сякаш смъртта е немско село.
Едуард Сейнт Обин
Написа дузина любовни писма, всяко с кратка история, но никога не изпратих нито едно, а го скрих в скрин, под купчина бельо. Не мислете, че той е бил фетишист, просто нямаше по-безопасно място.
Ека Курняван
Майка ми държеше всичките си коледни картички в кошница, покрита с червена панделка, а аз обичах да ги разглеждам и да чета всички писма.
Елизабет Бърг
Няма никакъв край на книгата, и никакво начало на писмото.
Жак Дерида
Това му доставяше вълнуващо удоволствие. Времето стои, докато той отпечата писмото. Оставете го да стои, той изчака, чудейки се какво има вътре.
Ален Клод Зулцер
Писмото винаги е по-добро от телефонно обаждане. Хората пишат неща с писма, които никога не биха казали лично. Те си позволяват да записват чувства и наблюдения, използвайки емоционален синтаксис, далеч по-интимен и мощен, отколкото речта позволява.
Алис Стейнбах
В писмата е по-лесно да доверите тайна, отколкото на жив човек.
Йежи Брошкевич
Като началник на пощата той изпращаше писма вкъщи със странни дати, като 35 септември 1960.
Карл Хофман
Правилата не се подобряват чрез лозунг, кампании за писане на писма без факти или специални молби от групи по интереси.
Кас Сънстейн
Официалното образование на жените рядко се смяташе за важно. Момичетата с добро раждане бяха обучавани на домашни умения у дома или в манастир и рядко се научаваха да четат и пишат, защото се страхуваше, че ако го направят, ще пропилеят таланта си, пишейки любовни писма или четейки романси, които водят до размисъл.
Алисън Уиър
Подобно на почти всеки писател на разкази, аз се представях на всеки пазар под слънцето и се надявах на най-доброто. Писмата за отказ, които съм събирал през годините, вероятно могат да направят собствена книга.
Кен Лиу
Закъснелият отговор на старо писмо е подобен на изветряла бира.
Кихару Накамура
Биографите търсят следи, доказателства за дейност, признаци на движение, писма, дневници, снимки.
Клеър Томалин
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
Следваща