Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Писмо"
За да напишеш добро любовно писмо трябва да започнеш без да знаеш какво искаш да кажеш и да завършиш без да знаеш какво си написал.
Жан-Жак Русо
На преклонна възраст сме като купчина писма, които някой е изпратил. Вече не сме в миналото, а сме пристигнали.
Кнут Хамсун
Получавам писма: "Помогнете ми да стана актьор". Отговарям "Бог помага!"
Фаина Раневска
Даже тогава, когато трябва да напиша просто писмо, аз съм изплашен, като че съм пред надигаща се морска болест.
Густав Климт
Писмата от затвора винаги са обезпокоителни.
Илайза Душку
За да достигне любовно писмо своите цели, трябва да се започне, не знаейки, какво ще напишеш, и да се завърши, не знаейки, какво си написал.
Мориц Готлиб Сафир
Това е свободна страна. Хората имат право да ми пишат писма, а аз даже имам право да не им отговарям на тях.
Уилям Фокнър
Любовните писма са основен вид литература, в който жената е по-висша от мъжа.
Паоло Мантегаца
Повече от целувки, писма смесват души.
Джон Дън
Никога не отговаряйте на анонимни писма.
Йоги Бера
За всяко писмо на кредитори напишете петдесет реда на извънземна тема и ще бъдете спасени.
Шарл Бодлер
Писателството е проста материя. От две фрази трябва да избереш тази, която е по-кратка; от две думи - тази, която е по-разбираемата; от две описания това, което е по-ясно; от двама издателя - този който изпраща телеграма, а не писмо.
Джон Стайнбек
Писмата са сред най-значимите паметници, които човек може да остави след себе си.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Писателите, които пишат за други писатели, трябва да пишат писма.
Лари Нивън
Нали, когато непознати и приятели идват да се обадят, изправят възглавниците, ритат книгите под леглото и прибират писмото, което пишете? Колко от нас искат някой от нас да ни види такива, каквито сме в действителност? Не е ли огледалото достатъчно враждебно?
Джанет Уинтерсън
Четенето на стари писма е приятно понеже на тях не е нужно да се отговаря.
Джордж Байрон
Ако прекрасно лице е препоръчително писмо, то прекрасното сърце е акредитивна грамота.
Едуард Булвер-Литън
Нека никога не подценяваме силата на добре написаното писмо.
Карън Джой Фаулър
Вие не познавате жената до тогава, докато не получите писма от нея.
Ада Леверсън
Бих написал по-кратко писмо, но нямах време.
Блез Паскал
Хвърляте поглед към на имейла. Отдавате повече внимание на истинското писмо.
Джудит Мартин
Вече знаем, че анонимните писма са презрителни. В етикета, както и в закона, наемането на наемник да върши работата не ви освобождава от отговорност.
Джудит Мартин
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща