Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Заема" - страница 5
Без съмнение психологическата война доказа правото си да заеме достойно място в нашия военен арсенал.
Дуайт Айзенхауер
Една идея, необвързана с действие, няма да обхване нищо повече от клетката на ума, която вече е заела.
Арнълд Хенри Гласоу
Не трябва да има горчивина и омраза там, където единствената мисъл е благоденствието на Съединените американски щати. Никой не може да заеме длъжността Президент, без ясното съзнание, че той е президент на целия народ.
Франклин Делано Рузвелт
Банкер е човек, който ще ви заеме чадър в слънчево време, за да си го поиска точно, когато завали дъжд.
Марк Твен
Защо осъждаме братята си? Защото не се стремим да познаем самите себе си. Който е зает с познаването на самия себе си, той няма време да гледа другите. Осъждай себе си и ще престанеш да осъждаш другите. Осъждай злото дело, а самият човек, който го върши, не осъждай.
Серафим Саровски
В наше време мястото на десетте божи заповеди заеха правилата за уличното движение - и ги нарушават също толкова често.
Илона Боден
Буцефал – един от четирите коня, влезли в историята. Сред тях са Троянският кон, известен със своята коварност; Росинант, познат ни със слабото си здраве; конят на Калигула, притежаващ най-вероятно и едното, и другото, но успял да заеме своето място в сената. Буцефал никога не е влизал в сената. Той е бил прост войнишки кон и въпреки това е успял да прослави и себе си, и своя стопанин Александър.
Феликс Кривин
Всъщност аз се заех с всичко това, за да избягна работата в канцелария. Харесва ми идеята да работя наистина усилено за определен период, а след това за дълго време да не правя абсолютно нищо. Но досега не се е случвало. Всичко, което изглежда правя, е да работя.
Леа Седу
Ако глупакът мъдрува, значи няма с какво друго да се заеме.
Юлия Леонтиева
В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защото не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен, и тогава вече не бяха останали хора, за да ме защитят.
Мартин Нимьолер
Предполагам, че Херо вече е спокоен, след като пресата съобщи, че неговото място в Левски ще се заеме от Красимир Балъков. Това ще помогне на адаша ми да се концентрира върху мача. Ако Черноморец загуби, нищо чудно да има гръмотевици и градушка от негова страна.
Димитър Пенев
Ако човек допусне да бъде "прекалено зает", когато се налага да промени плана си или да посвети внимание на нещо неотложно важно, той признава своята неспособност (некомпетентност – бел.цит.).
Наполеон Хил
Открийте какво най-силно искате в живота и се заемете да го постигнете. Направете го веднага!
Наполеон Хил
Трябва ли тогава ние да оставяме територията населявана от това племе пустееща, така както българите са оставили пустеещи много от плодородните си земи? Не, разбира се. Затова и аз призовавам, великият турски народ, да дойде и да заеме тези изконни негови земи – Родопите, Лудогорието, Кърджали, Айтоското поле, Добруджа и въобще цялата територия на България, тъй като тя по правото на Османската империя му принадлежи.
Хюсеин Хафъзов
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
Следваща