Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Критик" - страница 4
За учените от Ренесанса вашият критик наистина е бил ваш съюзник, помагайки ви да напреднете към реалността. Критиците в науката не са като драматични критици, които определят провалите и успехите. Критиката към учените е просто още един начин да разберете дали грешат, като провеждане на нов експеримент, за да видите дали той потвърждава или опровергава теория. Заедно с принципа на застъпничество в съдебната зала, това е един от най-добрите начини, по които човешките същества са се развили, за да се доближат до истината.
Мартин Селигман
Хората с твърдо сърце може да не са забавни да седят до партита, но те имат също толкова право да си изкарват прехраната, колкото и ние останалите. За тяхно щастие – поне за тях – необходимостта от застрахователи, бирници, театрални критици и други подобни продължава и до днес.
Мерироуз Ууд
Имам чекмедже пълно със статии писани за мен от критици. Кара ме да се чувствам добре.
Мистър Питкин
Аз не съм голям критик.
Нели
Някои критици казаха: "Хей, защо пишеш исторически романи?" Казвам, че не са исторически, те са съвременни, защото хората, които се разхождат, преживели това, дори малко, те го носят в себе си. Съвременното не е само това, което можете да видите сега.
Пер Петершон
Все още мисля като критик и все още анализирам филми като критик. Не е възможно обаче да пишете критики, ако правите филми.
Пол Шрейдър
Критиците са паразити. Те живеят за сметка на творчеството на другите. Те не носят нищо в нашият свят. Те са като ненормални жени, които крадат бебета на паркингите в супермаркетите. Нищо не могат - нито да направят, нито да учат, а критикуват.
Рейнбоу Роуел
Критици, как бих се радвал, ако можете да изчистите думата "сантиментална" от съзнанието си.
Андрю Шон Гриър
Критиците на "икономическите науки" понякога се позовават на развитието на "псевдонаука" на икономиката, като се аргументира, че тя използва връзките на науката, като плътната математика, но само за показване.
Робърт Шилър
Ако мислите да станете критик, защо да не правите други планове?
Рут Гордън
Когато сте ресторантски критик, вие не сте вкъщи през нощта, така че закуската стана наистина важна за нас.
Рут Райшил
Критикът трябва да направи повече от това, което книжните критици и изкуствоведите са правили в миналото. Което ви дава контекст за разбиране на ресторанта, дава ви по-добър начин да го оцените, дава ви инструментите да влезете там и да бъдете по-информиран вечерящ, който може да извлече повече удоволствие от изживяването.
Рут Райшил
Самият аспект на религиите, от който много от техните критици най-много се страхуват - че религиозно преданите, в името на своята вяра, заемат позиции, които се различават от одобрената държавна политика - е една от техните силни страни.
Стивън Картър
Утре сутринта критикът ще си отиде, но писателят все още ще бъде там с лице към празната страница. Нищо няма значение, освен да продължи да работи.
Стивън Пресфийлд
Критиците спряха да бъдат релевантни, когато спряха да пишат, за да информират и контекстуализират, и когато започнаха да пишат, за да сигнализират кои са, да покажат своята идентичност чрез позицията си относно това, за което пишат. Критиката никога не трябва да е за критикуващия, но това е, което се превърна и затова никой вече не го е грижа за тях.
Такър Макс
Бил съм критик на антиглобализационното движение и те са били критици на мен, но единственото нещо, което уважавам в движението, е тяхната автентична енергия. Това не са хора, които не се интересуват от света.
Томас Фрийдман
Най-уверените критици обикновено са тези, които знаят най-малко за критикувания въпрос.
Юлисис Грант
Не вярвам обаче, че е правилно, когато един служител коригира своята теология - или възгледа си по отношение на Писанието - и критиците продължават да повдигат същата тема.
Бени Хин
Трябва да имаш тази рядка комбинация от дебела кожа и нежно сърце. Повечето писатели са обратното и имат нежна кожа и дебело сърце... Всеки критик, колкото и да е слабо информиран, представлява гледна точка, която вероятно не се ограничава само до него... Понякога няма да се съгласите с вашия критик, но винаги можете да спечелите от него.
Дъглас Уилсън
По-важното според мен, администрацията на Обама се отнася със скандална жестокост към сигнализиращите, особено тези от разузнавателната общност. Най-трудният момент за критиците на Сноудън е да обяснят какво е трябвало да направи с притесненията си, ако е избрал да остане в системата.
Едуар Лукас
Известно е, че други мъдреци са свикнали да разговарят с всякакви глупости, за да бъдат известни като фини критици на божествената истина.
Жан Калвин
Майка на едногодишно момче е филмова звезда в свят без критици.
Алисън Пиърсън
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
Следваща