Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Критик" - страница 2
Бъдете най-лошият си критик. Когато нещата се объркат, е изкушаващо да се прехвърли вината. недейте Приеми отговорност. Хората ще го оценят и вие ще разберете на какво сте способни.
Пол Арден
Критици - това обичайно са хора, които биха били поети, историци, биографи и т.н. - ако можеха.
Самюъл Тейлър Колридж
Всеки път, когато правя снимам, оценката на критиците за американския публичен вкус намалява с десет процента.
Сесил Демил
Професионалистът се научава да разпознава критиката, водена от завист, и да я приема за това, което е: върховният комплимент. Критикът мрази най-много това, което сам би направил, ако имаше смелостта.
Стивън Пресфийлд
Остър, макар и недружелюбен критик към нашите институции, каза, че лекът за възхищение на Камарата на лордовете е да отидем и да ги видим.
Уолтър Бейджхот
Колкото повече отказваме да купуваме нашите вътрешни критици - и нашите външни също - толкова по-лесно ще имаме увереност в избора си и ще се чувстваме комфортно с това, което сме - като жени и като майки.
Ариана Хъфингтън
Тъй като Новият Завет предоставя основния исторически източник за информация за възкресението, много критици през XIX век атакуват надеждността на тези библейски документи.
Джош Макдауел
Съвременните умове във всяко поколение са критиците, които ни пазят от вкаменяващия свят, който няма да ни остави да вървим необезпокоявани по пътищата на нашите бащи.
Едит Хамилтън
Бил съм по целия свят и никога не съм виждал статуя на критик.
Ленард Бърнстейн
Никак не ме трогва онова, което пишат критиците. Знам, че дълбоко в душата си те обичат моите работи, но се страхуват да го признаят.
Салвадор Дали
Критикът е подобен на автомобил: колкото е по-лош, толкова по-голям шум вдига.
Юлиан Тувим
Едва ли има повече от петима критици в Америка и повечето от тях спят.
Херман Мелвил
Пиша книги, които ми се струват по-подходящи за деца и това е добре за мен. Те са по-добра публика и по-строги критици. Децата ви казват какво мислят, а не това, което смятат, че трябва да мислят.
Морис Сендак
Филмите са трудна работа. Публиката не вижда това. Критиците не го виждат. Но те са много работа. Много работа.
Робърт Де Ниро
Бъдете действащ, а не критик.
Тони Блеър
Критиците са наши приятели: те посочват нашите грешки.
Бенджамин Франклин
Критиците пренебрегват мъдрият съвет да не се хвърлят камъни, ако живееш в оранжерия.
Гилбърт Кийт Честъртън
Идеята ми за перфектно щастие е здраво семейство, мир между народите и всички критици да умрат.
Дейвид Мамет
Като цяло уважавам критиците; те имат своята работа.
Марко Пиер Уайт
Може би съм най-големият ми критик. Притеснявам се, че ако прекарате някакво качествено време, наслаждавайки се на хубави неща, тогава кармата ще ви удари по главата, така че се опитвам да остана възможно най-равномерен.
Нийл Патрик Харис
Казват ми, че филмовите критици хвалят филми, които са дълги и скучни.
Роджър Ебърт
Можеш да бъдеш достоен критик, ако разбираш от храна, но за да си наистина добър, трябва да разбираш от живота.
Рут Райшил
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща