Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Критик"
Критикът е човек, който знае пътя, но не може да шофира.
Кенет Тайнън
Артистът няма време да слуша критиците. Ония, които искат да бъдат писатели, четат рецензиите, а ония, които искат да пишат, нямат време да ги четат.
Уилям Фокнър
Критиците са като евнуси в харем: те точно знаят, какво е нужно да направят, те всяка нощ виждат, как се прави, но никога не са го правили те самите.
Брендън Биън
Младите имат нужда от модели, не от критици.
Джон Удън
В критиката има определена справедливост. Критикът е като акушерка - тиранична акушерка.
Стивън Спендър
Критиците не купуват плочи, те ги получават безплатно.
Нат Кинг Кол
Добър театрален критик е този, който разбира какво се случва в театъра по негово време. Големият театрален критик обаче разибира и това, което не се случва.
Кенет Тайнън
Става ми лошо, когато критиците кажат, че съм майстор на популярния роман. Какво тогава е непопулярният роман?
Ъруин Шоу
Сред всички критици най-великият, най-гениалният и най-непогрешимият е времето.
Висарион Белински
Не познавам и един критик, който да е достигнал до същността на каквото и да било.
Артър Милър
На протежението на моя живот съм извлякъл повече ползи от моите приятели критиците, отколкото от поклонниците, особено ако критиката е изразена с вежлив и приятелски тон.
Махатма Ганди
Първоначално всяка оригинална теория се смята за абсурдна, а след това - вярна, а след това - очевидна и незначителна, и накрая толкова важна и оригинална, че бивши критици си я присвояват към себе си.
Уилям Джеймс
Днес много от критиците получават самолетни билети, хотелско настаняване, чанти, красиви фотографии, подаръци и други разходи, платени от дистрибуторите, а след това се очаква да напишат сериозни статии за филма.
Вим Вендерс
Днес е много трудно да се намерят критици или списания, които да публикуват материали, които са наистина независими и написани, без да се притесняват дали да не бъдат отрязани от списъка на някои дистрибутори или да не бъдат поканени или пуснати в прожекции.
Вим Вендерс
Кинорежисьори и критици писаха един за друг и понякога много грубо. Това вече не съществува.
Вим Вендерс
Критиците винаги сравняват. Несравнимото им убягва.
Жан Кокто
Всеки критик има право, разбира се, на погрешни преценки. Но някои грешки в преценките издават крайния провал на цялата чувствителност.
Сюзан Зонтаг
Изгубих вяра в Оскарите първата година, когато бях филмов критик - годината, в която Бони и Клайд не спечелиха.
Роджър Ебърт
Пред отзивите на критиците аз предпочитам отзивите на децата, защото последните не са професионалисти по частта за изказване на собствено мнение.
Дейвид Бауи
Критикът живее от втора ръка. Той пише за. Поемата, романът или пиесата трябва да му бъдат дадени; критиката съществува по благодатта на гения на другите хора.
Джордж Стайнър
Срещал съм много хора, които звучат като критици, но много малко са тези, които имат съществени критики. Има много скептицизъм, но изглежда по-скоро въпрос на инерция, отколкото на хората, които имат някаква истинска причина да мислят за нещо друго.
Ерик Дрекслер
Да питате един активно пишещ автор какво мисли за критиците, е като да питате електрическия стълб какво мисли за кучетата.
Джон Озбърн
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща