Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Повърхност" - страница 4
Всеки от нас е движещ се център, пространство на божествена тайна. И въпреки че прекарваме по-голямата част от времето си на повърхността в ежедневните детайли на обикновеното съществуване, повечето от нас изпитват глад да се свържат с това пространство вътре, да пробият до блаженство, да бъдат пометени в нещо по-голямо от нас.
Габриела Рот
Непокорните същества са толкова неограничени, колкото пространството Те не могат да бъдат победени, но ако преодолея само мислите за гняв, това ще бъде еквивалентно на победата над всички врагове. Къде бих могъл да намеря достатъчно кожа, с която да покрия повърхността на земята? Но (носенето) на кожа само върху подметките на обувките ми е еквивалентно на това да покрия земята с нея. По същия начин не е възможно за мен да сдържа външния ход на нещата; Но трябва ли да обуздая този мой ум Каква би била нуждата да обуздая всичко останало?
Шантидева
Взех мрежата и започнах да почиствам повърхността на водата. Хванах сливов лист, розови листенца, няколко умиращи насекоми и мечтите си върху него.
Грегоар Делакур
Избирайки да не позволяваме на части от себе си да съществуват, ние сме принудени да изразходваме огромни количества психическа енергия, за да ги задържим под повърхността.
Деби Форд
За да разкриете даровете, които се крият под повърхността на най-големите желания на сърцето ви, трябва да погледнете отвъд годините си тук на земята, да се свържете отново с Божественото и да пренесете наследството на душата си в настоящия момент.
Деби Форд
Аз бях мястото, където се закотвихте. Аз бях дълбоката вода, където можеше да си безтегловност. Аз бях повърхността, където видяхте собственото си отражение. Загребвахте ме в ръцете си.
Джанет Уинтерсън
Винаги съм се страхувала да остарявам, защото мислех, че ще ми свършат интересите, но това, което ме научи този проект, е, че едвам съм надраскал повърхността на това, което бих могъл да опитам по-нататък.
Джен Ланкастър
Потокът в края на вашата улица може да бъде място, където осъществявате контакт с целия този удивителен свят, скрит точно там под повърхността. Риболовът може да бъде паспортът за онзи свят.
Джереми Уейд
Цели светове съществуват под повърхността. И може би не виждаш там долу, помисли си Майкъл, но има част от теб, която знае.
Джес Уолтър
В нашата епоха на връзка всеки от нас е възел. Седим на тази напрегната, опъната повърхност между центъра и периферията. Когато казваме, че връзката променя естеството на обект, това е точното равновесие, което трябва да обмисляме.
Джошуа Купър Реймо
За разлика от бягането по път или бетон, естествените повърхности са по-щадящи и предлагат по-разнообразен терен, което в крайна сметка води до по-малко повтарящи се микротравми на костите и ставите, отколкото при бягане по твърда настилка.
Дийн Карнасис
Добрият актьор е като патица на повърхността на езеро. На повърхността всичко е спокойно, а под водата трескаво се движат лапи.
Александър Скарсгард
Вие сте животно, което трябва да се движи през пейзажа, вече не можете и това е друг начин, по който просто променяме повърхността на Земята по много драматични начини.
Елизабет Колбърт
Спомените, както винаги, се държат някъде под повърхността.
Емили Сейнт Джон Мандел
Когато фрегата отново се появи на повърхността на водата, вълната потрепна някъде в далечината и дълбока тъмнина се спусна над морето.
Емилио Салгари
Това не е въпрос на прескачане на повърхността на изкуството, то трябва да се изследва до дълбочината му, защото да се възползвате само от повърхностни неща, означава да се изроди в посредственост и неизвестност.
Жан-Жорж Новер
Когато повърхността на душата ви започне да се раздвижва, си представям, че искате да уловите усещането в писмена форма.
Йоко Огава
Решаващият фактор при всеки контакт е, че рано или късно вътрешното намерение на контакта изплува на повърхността - а не външната, предполагаема или престорена цел.
Йохана Паунгер
Умът е като повърхността на блато, понякога долната тиня се спуква, смесвайки торф и токсични газове в чистата вода. Но по този начин долните слоеве на блатото се справят добре.
Катя Кету
Бих предложил всяка жена да има малко тъмнина под повърхността.
Кейго Хигашино
Когато бездната се разширява обаче, започвам да се страхувам, че връщането на повърхността може някой ден да не е под мой контрол. Защото на дъното на моята бездна не е смъртта, това е лудост.
Кели Армстронг
За пореден път прочетох написаното и си помислих: от какви буйни пропасти се подхранва най-интимната ми интимност, защо толкова се отрича и бяга в областта на идеите? Усещам в себе си някакво подземно насилие, насилие, което излиза на повърхността само по време на акта на писане.
Кларис Лиспектор
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
Следваща