Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Повърхност"
Иззад Желязната завеса се появяват сигнали, че тиранията е в беда, и напомняне, че нейната структура е толкова крехка, колкото повърхността й е твърда.
Дуайт Айзенхауер
Ако искате да знаете всичко за Анди Уорхол, просто погледнете повърхността: повърхността на моите картини, моите филми и мен самият, ето ме тук. И под него няма нищо.
Анди Уорхол
Главната тема се явява повърхността, която има свой цвят, свои закони по-големи от тези обекти.
Пиер Бонар
Продължавайте да гледате под повърхността. Не се свивайте от това, само защото може да не ви хареса това, което намерите.
Колин Пауъл
По-лесно е да намериш грешката, отколкото истината. Грешката лежи на повърхността и ти я забелязваш веднага, а истината е скрита в дълбочината и не всеки може да я намери.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Издраскайте повърхността на повечето циници и ще намерите разочарован идеалист - някой, който е направил грешката, превръщайки идеалите си в очаквания.
Питър Сендж
Не мога да си представя нищо по-ужасяващо от Вечността, изпълнена с хора, които бяха еднакви. Единственото нещо, което направи живота поносим... беше разнообразието от същества на повърхността на земното кълбо.
Т. Х. Уайт
Няма любов, по-интензивна от любовта, която имаме към децата си - а там, където има интензивна любов, има и силен страх, който дебне под повърхността.
Ариана Хъфингтън
Под повърхността на всички съвременни животи се крие голяма и възмутителна неправда - лъжливия постулат за истинското равенство на хората.
Хосе Ортега и Гасет
Истинските революционери се украсяват отвътре, а не на повърхността.
Ернесто Че Гевара
Плъзгаме се по повърхността на нещата.
Брет Ийстън Елис
Страхът от собствената ви самота, от нейната необятна повърхност и безкрайността... Разкаянието е гласът на самотата. И какво казва този шепнещ глас? Всичко в нас, което вече не е човешко.
Емил Чоран
Хората казват, че правя странни избори, но те не са странни за мен. Моята болест е, че аз съм очарован от човешкото поведение, от какво се крие под повърхността, от световете вътре в хората.
Джони Деп
Писател, който не се задълбочава, винаги се удържа на повърхността. (730)
Станислав Йежи Лец
Ти си толкова добър, колкото сили имаш да се задържиш на повърхността.
Фреди Меркюри
Любовта на този, когото ние не обичаме, остава на повърхността и бързо се изпарява.
Паоло Джордано
Нека ни бъде даден суверенитет върху част от земната повърхност, достатъчно голяма, за да задоволи нашите законни изисквания като нация. С останалото ще се справим сами.
Теодор Херцел
Този, който мрази, е човек, който държи лупа и когато мрази някого, той познава точно повърхността на този човек, от стъпалата на краката му до всеки косъм на омразната глава.
Херман Брох
Имам толкова много музика в себе си, че просто се опитвам да остана на повърхността. Не съм склонен да пиша за определена група - трябва просто да напишете песните и след това да пуснете Бог в стаята и да оставите музиката да ви казва какво да правите.
Джак Уайт
Странно да си мисля, че парчето от вас, което познавам най-добре, вече е мъртво. Клетките на повърхността на кожата ви са тънки и плоски, без кръвоносните съдове или нервните окончания. Мъртви клетки, най-дебели на дланите на ръцете и стъпалата.
Джанет Уинтерсън
Научните принципи и закони не лежат на повърхността на природата. Те са скрити и тррябва да бъдат изтръгнати от природата чрез активни и сложни техники на изследване.
Джон Дюи
Не знаех как да рисувам стенопис. Не знаех как да подготвя повърхността. Наоколо нямаше никой от Ренесанса, който да ме посъветва и аз направих най-доброто, на което съм могъл.
Морис Сендак
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща